Andreas Mikkelsen:

Mikkelsen mangler penger

Norges største rallytalent, Andreas Mikkelsen, har kanskje kjørt sitt siste rally.

PÅ HYLLA: Legger Andreas Mikkelsen hjelmen på hylla allerede?

PÅ HYLLA: Legger Andreas Mikkelsen hjelmen på hylla allerede? Foto: Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Andreas Mikkelsen er mannen som er spådd å bli den neste Petter Solberg i rally.

Men nå kan karrieren være over for 19-åringen, før den virkelig har kommet i gang. Han mangler nemlig penger.

- Vi trenger i overkant av 20 millioner kroner for å kjøre VM til neste år, og jeg har sagt at jeg skal betale to tredjedeler. Hvis Andreas ikke klarer å skaffe resten, så blir det ikke noe kjøring, sier pappa Steinar Mikkelsen.

Det har vært kjent lenge at Mikkelsen jobber dag og natt for å skaffe åtte millioner kroner, men mange har trodd at pappa Steinar ville gå inn med resten hvis sønnen ikke klarer å skaffe alt selv.

Det blir avkreftet av Andreas Mikkelsen.

- Nei, det vil han ikke. Skaffer jeg ikke åtte millioner, så blir det ingen kjøring til neste år, sier Andreas.

- Er det ikke bare en tom trussel fra din far?

- Nei, han betaler bare to tredjedeler, og det er heller ikke aktuelt å kjøre deler av sesongen. Da sier han at jeg må finne på noe helt annet. Militæret har vært nevnt.

Sliter med budsjettet

Andreas Mikkelsen har testet for både Citroën, Subaru og Ford denne høsten, men han må altså betale over 20 millioner kroner for å få kjøre en full VM-sesong.

Å skaffe sin andel på åtte millioner sponsorkroner i dagens finanssituasjon er ikke lett, og Andreas Mikkelsen begynner å bli nervøs.

- Jeg skal i noen spennende møter, men jeg har ikke budsjettet på plass. Det er ikke så lang tid til sesongen starter, så jeg begynner å få det travelt.

Andreas Mikkelsen ble i vinter tidenes yngste til å ta VM-poeng da han kjørte inn til en femteplass i Rally Sverige, og blir sett på som et av de største rallytalentene i verden. Så langt er det hans far som har finansiert rallykarrieren, som har kostet rundt 20 millioner kroner per sesong siden han startet i 2006, men nå vil ikke faren ta hele regninga.

- Andreas må stå med lua i hånda som alle andre og lære sponsorarbeid på egenhånd, sier faren.

Så gjenstår det å se om Andreas Mikkelsen klarer å skaffe åtte millioner kroner før den første VM-runden i Irland i januar, eller om han må ta et hvileår fra rally - eller om pappa Steinar Mikkelsen blar opp de siste millionene likevel¿

Les også:

Mikkelsen danker ut Solberg

Petter Solberg: Jeg blir i Subaru

Verbal krig i rally-Norge

- Hvorfor gå ut offentlig?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning