Norsk rallydrama:

Mikkelsen danker ut Solberg?

Ifølge det britiske magasinet Autosport kan det tenkes at Subaru bytter ut Petter Solberg med Andreas Mikkelsen.

Foto: Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Andreas Mikkelsen skal ha sin første av to tester for Subaru på onsdag, og vurderer å kjøre for den japanske bilfabrikken i Rally-VM til neste år. Nå kjører Mikkelsen en Ford Focus, og han har også testet en Citroën C4.

- Jeg tar nok avgjørelsen i løpet av en måneds tid om hvor jeg kjører til neste år, sier Mikkelsen til klikk.no/bil.

Les også:

Rallykrangelen fortsetter

Full rallykrangel på nett

Ifølge Autosport ønsker Mikkelsen helst å kjøre for Subaru til neste år, ettersom han der mest sannsynlig får sjansen som tredjefører - i stedet for å kjøre som såkalt "privatfører" i et av satellitt-teamene. Dette til tross for at Subaru sliter med å henge med både Citroën og Ford om dagen.

Autosport, som er det mest respekterte motorsportsmagasinet i verden, skriver videre at forholdet mellom Petter Solberg og resten av Subaru-teamet er dårlig, og at det ryktes at Solberg kanskje kommer til å forlate Subaru etter denne sesongen. Én mulighet, ifølge Autosport, er at Subaru eventuelt kan bruke noen av millionene som Mikkelsen kunne ta med seg inn i teamet til å kjøpe ut Petter Solberg fra hans kontrakt.

Ikke venn med Østberg

En annen mulighet for Andreas Mikkelsen neste år, er å kjøre for Subarus nye satellitt-team, det helnorske Adapta-teamet som styres av faren til Mads Østberg. Men Østberg og Mikkelsen er ikke gode venner om dagen etter all kranglingen dem imellom i de siste par rundene i årets norgesmesterskap¿

Når det gjelder den fjerde nordmannen i VM, Henning Solberg, har han ennå ikke forlenget sin sponsorkontrakt med Expert og er usikker på hva neste år vil bringe. Uansett har den såkalte Solberg-effekten sørget for at Norge for øyeblikket er en av de sterkeste nasjonene i internasjonal rally.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning