Mercedes S600 Guard Pullman

Mercedes' aller største

Idi Amin, Elton John og Pol Pot er blant dem som har hatt en. Nå kommer en ny generasjon Mercedes-Benz Pullman.

Publisert Oppdatert

Mercedes-Benz markerer 80-årsjubileet til Guard-modellene sine med å lansere en ny limousin. Pullman-versjonen av S600 Guard er en voldsom bil, både i størrelse, motor og beskyttelse.

Mercedes-Benz har lange tradisjoner når det gjelder luksuriøse biler til statsledere og andre viktigfolk. Pullman-versjonene er enkelt og greit limousiner, og spesielt én av disse bilene har fått legendestatus: Mercedes 600 Pullman ble lansert i 1963, og ble umiddelbart en "må ha"-bil for alle som anså seg selv som ekstremt viktige. Denne første Pullman-modellen ble produsert helt fram til 1981, og totalt 2677 eksemplarer rullet ut av fabrikken.

Les også:

Panser-SUV

Vi kjører verdens sprekeste

Test: Mercedes-Benz S320CDI 4Matic

Dette er en bil for de heldige få. I første rekke statsledere, men også ledere av store bedrifter og kongehus er i målgruppen for denne giganten. Sjansene for at en av oss dødelige får muligheten til å ta en tur, er tilnærmet lik null. Ja, bare det å få sett en av disse bilene i levende live er usannsynlig for de fleste. I motsetning til andre sjeldenheter som Bugatti Veyron og Rolls Royce Phantom, er ikke en Pullman noe man tar med seg på biltreff eller en messe.

Hvis du ikke sitter behagelig her er det deg det er noe galt med - ikke bilen.

Hvis du ikke sitter behagelig her er det deg det er noe galt med - ikke bilen. Foto: Foto: Arkiv

Forsterket

Den nesten 6,5 meter lange bilen er utviklet med utgangspunkt i en "vanlig" S600 Guard. Det meste har blitt forsterket og optimalisert for å tåle den ekstra vekten. Det funker ofte dårlig å sveise litt ekstra metall mellom akslingene, noe Jeremy Clarkson beviste i Top Gears limousinkonkurranse for et par år siden. Det kan ikke være spesielt hyggelig å oppleve at bilen din brekker på midten midt i London sentrum. Du kan se et klipp fra episoden nederst i saken.

Skuddsikker

Skulle det skje at noen skumle menn begynner å skyte på deg mens du sitter i en av disse bilene, trenger du ikke bekymre deg så veldig. For det første har den høyest mulig sikkerhetsklarering for biler og tåler skudd fra rifler av militært kaliber. Og for det andre er den utstyrt med en 5,5-liters V12 som yter 517 hester og massive 830 Nm. Med andre ord nok til at sjåføren kan frakte deg i sikkerhet forholdsvis kjapt.

Hvor mye bilen koster opplyses det ikke om, men målgruppen har ikke for vane å kikke veldig nøye på prislapper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning