Kundetilfredshet

Luksus-Toyota på topp

15.700 bileiere har talt. Her er bilene de liker best.

TRONER PÅ TOPP: De som har kjøpt en Lexus RX 450h er de mest fornøyde kundene i undersøkelsen. Lexus topper også merkelisten totalt sett.

TRONER PÅ TOPP: De som har kjøpt en Lexus RX 450h er de mest fornøyde kundene i undersøkelsen. Lexus topper også merkelisten totalt sett. Foto: Foto: Knut Arne Glesne

Publisert Oppdatert

Lexus RX topper listen for enkeltmodeller, og Lexus er det merket flest kunder er fornøyd med, skal vi tro undersøkelsen som er gjennomført av selskapet J.D. Powers. De spesialiserer seg blant annet i undersøkelser som ser på kundetilfredshet i flere bransjer.

Les vår prøvekjøring av den nye Lexus RX 450h her

Japanske Lexus er heleid av Toyota, og er deres luksusdivisjon. De satser på å konkurrere med merker som Audi, BMW og Mercedes, samtidig som de har mye av det samme kvalitetsryktet som Toyota.

Den store SUV-en som også fåes i en hybridversjon fikk 853 poeng på J.D. Powers 1000-poengskala. Det betyr at kundene var godt fornøyde med både kvalitet og servicen de har fått hos forhandleren.

Også bilen med de nest mest fornøyde kundene er fra Toyota. Den er også en hybrid - nemlig Toyota Prius. At Toyota havner høyt oppe på en liste som inkluderer kvalitet burde ikke komme som noen overraskelse på noen. De har tidligere figurert i toppen av de aller fleste slike lister.

At det er to hybridbiler som topper listen, viser at mennesker som kjøper en miljøbil generelt sett er mer fornøyd med bilene sine enn andre.

Les også:

Disse bilene holder best

De beste og verste bilene

Mercedes får bank i kvalitetstest

Slik fungerer hybridbiler

MILJØBEVISSTE: Kundene som velger hybridbiler ser ut til å være mer fornøyde med bilvalget sitt enn andre.

MILJØBEVISSTE: Kundene som velger hybridbiler ser ut til å være mer fornøyde med bilvalget sitt enn andre.

Beste merke

Lexus har også totalt sett de mest fornøyde kundene, med 833 poeng. Det japanske merket gjør det spesielt bra i to av fire kategorier - servicetilfredshet og merkestatus. Det er niende året på rad Lexus troner på toppen av denne rangeringen.

De to andre kategoriene bilene og merkene ble rangert etter var kvalitet og eierkostnader.

På de neste plassene finner vi Honda (817), Mercedes-Benz (808), Škoda og Toyota (805 hver). Gjennomsnittet for alle bilmerkene var 781 poeng.

I andre enden av skalaen finner vi Renault (761), Vauxhall(Opel) (760), Chevrolet (756), Chrysler (755) og Fiat (751). På hvilke områder disse merkene utmerker seg negativt sies ikke, men noen av merkene kan sies å ha et litt frynsete kvalitetsrykte.

Undersøkelsen er gjennomført i England, og 15.700 bileiere har blitt spurt om sine erfaringer. Bilene i undersøkelsen er gjennomsnittlig to år gamle. 29 merker og 101 forskjellige modeller var inkludert i undersøkelsen, med 67 spørsmål som er delt opp i fire kategorier.

Les også:

Spar tusenvis på verkstedregningen

Her er de sikreste bilene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning