Bruktbil

Luksus-SUV under 250.000,-

Lyst på stor firehjulstrekker med fantastisk kvalitet? Dette er Norges billigste Lexus RX.

BILLIG LUXUS: Denne ligger på Finn.no til 250.000 kroner.

BILLIG LUXUS: Denne ligger på Finn.no til 250.000 kroner. Foto: Privat

Publisert Oppdatert

Lexus valgte en litt annen oppskrift enn konkurrentene da de gikk inn i SUV-markedet. RX300 har mer fokus på luksus og komfortable kjøreegenskaper enn terrengegenskaper. Bilen debuterte i 1998, men kom ikke til Norge med en gang.

Salget var også svært beskjedent i starten, så de fleste bruktbilene vi finner i Norge er bruktimportert.

Norges billigste

Prisene er relativt stabile, men også RX300 har falt de siste årene. Resultatet er at du nå kan plukke opp en fin og strøken bil til rundt 250 000 kroner. Da får du en luksus-SUV med sterk motor og mye utstyr - til samme pris som langt mer hverdagslige konkurrenter.

Norges biligste akkurat nå står til salg i Drammen. Den er importert fra USA og har rullet rundt 150 000 kilometer. 2001-modellen har gått i Norge noen år og prisforlangende nå er 249 000 kroner.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Brukt Lexus RX300 annonse

Brukt Lexus RX300 annonse Foto: Faximile

Trygt kjøp

Da får du 3-liters V6 med 201 hk og automat. Utstyrspakka er omfattende, med blant annet xenonlys, el-seter, skinn og navigasjon.

Når en bil har gått såpass langt er det selvfølgelig mye du bør sjekke. Men generelt er Lexus-kvaliteten helt i toppklasse. Slik sett er dette en av de tryggeste SUV-ene du kan kjøpe - og det ligger an til langt rimeligere bilhold enn med de fleste andre status-konkurrentene.

Business class

- Dette var en skikkelig drømmebil da den var ny, og jeg synes den står seg bra også i dag. Designet begynner kanskje å merke årene litt og du kjøper ikke RX hvis du skal ferdes mye i terrenget. Men på landevei og motorvei er dette fortsatt en av de beste bilene i klassen, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

- Lexus satset på komfort, både i form av kjøreegenskaper og svært god støydemping. Du får litt business class-følelse i denne. Bilene har også svært høyt utstyrsnivå. Her fikk du som standard ting som konkurrentene gjerne tok seg grovt betalt for.

Klikk her for å lese alt om bilen i Brooms bruktbilguide

USA-biler

Foto: Privat

- Noe man bør se opp for?

- Ikke rent teknisk. På det området er det ikke mange som matcher Lexus. USA-bilene har litt andre spesifikasjoner enn de som er solgt nye i Norge. Blant annet er fjæring og demping litt mykere. Det beste er å finne en bil som er solgt ny i Norge. Men disse er det ikke så mange av. I forhold til pris, kan du virkelig gjøre et godt kjøp på bruktimporterte biler nå.

- I praksis betaler du ikke veldig mye mer for en Lexus RX enn konkurrenter som i utgangspunktet er langt billigere biler. Derfor er dette et svært spennende bruktkjøp, sier Benny.

Broom har akkurat testet nye RX450h - les mer om den her

Les også:

Stor kvalitetsrapport på brukt 4x4 - Warranty Direct (England) 2010

De beste og de verste (alle mod.)- What Car/WD (England) 2008

Disse bilene kan du stole på - ADAC (Tyskland) 2008

15 millioner biler testet - Dekra (Tyskland) 2008

Lexus på topp - JD Power (England) 2009

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning