Citroën C3 Picasso:

Liten og søt folkefrakter

Nå kommer en praktisk, småtøff og oversiktlig flerbruksbil i miniformat.

Publisert

Citroën viser nå fram sin nye C3 Picasso; en MPV - altså flerbruksbil - i kompakt format. Designen er sjarmerende, med runde former som møter de firkantede, og med visse retrohint. Bilen er liten - den måler 4,08 x 1,73 x 1,62 meter i lengde, bredde og høyde, noe som gjør den både kortere og smalere enn en Volkswagen Golf.

Den er imidlertid relativt høy, noe som skal gi god innvendig plass. Og sammen med store vindusflater skal utsynet fra bilen være svært godt. Bagasjerommet skal også være anstendig: 500 liters lasterom er nesten like mye som i en Toyota Avensis stasjonsvogn.

Praktisk og lys

C3 Picasso skal være praktisk i det daglige, også. Baksetet er delt, og hvert av baksetene kan skyves 15 centimeter fram eller tilbake så man kan velge mellom bedre beinplass eller større bagasjerom. I tillegg kan baksetene tas ut av bilen ved behov - da får du et stort og flatt lasterom. Ryggen på passasjersetet foran kan også legges ned, om du har virkelig lange ting som skal med.

De store vindusflatene, og panoramaglasstaket over nesten hele bilen, gir totalt 4,52 kvadratmeter med glassflater. Dette skal gi mye lys inn i bilen, og gjøre den oversiktlig både for føreren og for store og små passasjerer.

Kommer neste år

Bilen vil komme med et stort knippe diesel- og bensinmotorer, blant annet et par nyutviklede bensindrikkere på 95 og 120 hk. Citroën lover at alle motoralternativene er drivstoffgjerrige og utslippsvennlige.

Citroën C3 Picasso skal presenteres for publikum på den store bilutstillingen i Paris i oktober, og skal komme på markedet i løpet av første kvartal neste år. Det er foreløpig ikke bestemt når den skal komme hit.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning