Brukte 27 år på å bestå

Lappen i lomma etter 27 år

Her er historien om den noe udyktige, men likevel tålmodige kjøreeleven som aldri ville gi opp.

Publisert Oppdatert

Hun begynte sin karriere som kjøreskole-elev i 1981, og nå 27 år senere fikk høre de magiske ordene fra sin sensor: Gratulerer, du har bestått! I en alder av 63 år er Teresa Clarke fra Wroxham et virkelig bevis på at det aldri lønner seg å gi opp, men innsatsen har hatt sin pris - bokstavelig talt. Det er en aldri så liten fjær i hatten for kjøreskolen 5Day .

På sin vei mot førerkortet har hun blant annet hatt 450 kjøretimer, 50 "tentamens-oppkjøringer", kansellert 35 og strøket på 12 oppkjøringer, hatt 20 forskjellige kjørelærere og ikke minst punget ut 15 000 pund - drøyt 155 000 norske kroner.

Det virker ikke som om dette spiller noe rolle for den "ferske" bilføreren:

- Jeg har aldri ønsket å gi opp. Mange ganger har jeg spurt Gud om jeg skulle fortsette, og svaret på det har jeg hele tiden hatt i hjertet mitt. Nå gleder jeg meg til å kjøre folk til kirken, treffe mine to døtre mer - og ikke minst kunne dra på shopping uten at min mann må kjøre meg hver gang, forteller tobarnsmoren.

Teresa, som for øvrig også kysset sin kvinnelige sensor etter den vellykkede oppkjøringen, forteller også at de nesten ble redde for henne da han fikk høre den magiske setningen. Etter hvert har det sunket inn og hvilepulsen et faktum, men likevel har hun enda ikke kjøpt egen bil. Kanskje like greit når det tok 27 år å få slippe til alene i trafikkbildet?

Teresa (63) er storfornøyd etter at lappen endelig er i havn. Bra reklame for kjøreskolen også.

Teresa (63) er storfornøyd etter at lappen endelig er i havn. Bra reklame for kjøreskolen også. Foto: James Bass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning