Gran Turismo 5

Kommer snart...

På Oslo Motor Show kan alle prøve en demoversjon av bilspillet alle har ventet på.

Publisert Oppdatert

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Gran Turismo (GT) er alle bilspills mor, mange mener at det er det beste bilspillet gjennom tidene.

Det femte i rekken er snart i butikkhyllene, men vi har allerede kjørt det. I demoversjon vel og merke.

Lanseringen har gang på gang blitt utsatt, men nå nærmer datoen da spillet kommer seg med stormskritt. Er du nysjerrig kan du prøve spillet på PlayStation sin stand i hall C i løpet av helgen..

Utrolig grafikk

Det er ikke bare grafikken som gjør GT5 til et av verdens beste bilspill, det er det totalpakken som gjør. Hundrevis av biler og massevis av baner, samt muligheten til å skreddersy både biler og baner etter eget ønske, er grunnen til det.

Vi kjører GT5 med ratt og pedaler på storskjerm. Det gir et heftig inntrykk av hva vi kan glede oss til når fullversjonen av spillet kommer senere. Tidligere versjoner av Gran Turismo har fått noe kritikk for at selve kjørefølelsen har vært for kunstig og at det er for lett å kjøre i forhold til i virkeligheten. Dette er ikke tilfellet i generasjon 5.

Uten at vi setter oss veldig inn i innstillingene merkes det med an gang at det er tatt et langt skritt i riktig retning. Det er vanskeligere å kjøre, bilen oppfører seg mer som en vanlig bil ville gjort i lignende situasjoner, og i tillegg endrer været og kjøreforholdene seg. Dette gjør det vanskeligere kjøre fort enn tidligere og mulighetene mange flere.

HENNING I FARTA: Henning Solberg var en av de første til å rase avgårde i GT5. Selv om Henning er en av Norges aller beste bilsjåfører krevde spillet litt tilvenning.

HENNING I FARTA: Henning Solberg var en av de første til å rase avgårde i GT5. Selv om Henning er en av Norges aller beste bilsjåfører krevde spillet litt tilvenning.

3D

Den kanskje største nyheten med spillet er at det kan spilles i 3D. Man må selvfølgelig ha tv og tilhørende briller for at dette skal la seg gjøre, men det skal sies at det er en utrolig morsom opplevelse. Det gjør hele opplevelsen enda mer realistisk. Man blir nesten ør i hodet hvis man spiller for lenge.

Som de tidligere utgavene av spillet er forskjellige motorsportgrener med, deriblant rally og asfaltracing. Man kan også legge inn diverse parametere slik at man skreddersyr en bane etter eget ønske. Man kan også spille over nett og dele baner med andre nettspillere.

For de som har ventet på spillet anbefaler vi å vente litt til. Dere venter ikke forgjeves. Vi kommer tilbake med en mer detaljert test av spillet når det kommer.

Les også:

Oslo Motor Show: Unike byggverk i unikt bilshow

Besøk Vi Menn Bil på messa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning