GM bygger batterifabrikk for hybridbiler

- Klimaendringer er bare dritt

Sa GM-sjefen før i år. Nå leder han tidenes batterisatsning.

Publisert Oppdatert

GM har til nå vært mest kjent for store og skitne bilder. Finanskrisen har snudd fokuset. Selskapet kunngjorde nylig at de kommer til å bygge en helt ny batterifabrikk.

Den skal lage batterier til Chevrolet Volt som er selskapets viktigste fremtidshåp. Det er Koreanske LG Chem som skal bygge batterifabrikken. Bilen skal få den nye typen lithium-ion polymer batterier som langt overgår det som i dag finne i for eksempel Toyota Prius.

Bob Lutz er visetoppsjef i GM. Han var tidligere mest kjent for å ha uttalt at "menneskeskapte klimaendringer er det reneste dritt" til en gruppe biljournalister og blitt kritisert for at han eier to jetfly og to helikoptre. Nå har han snudd.

- Dette er en massiv omorganisering vekk fra fobrenningsmotoren og over til elektrifiseringen av bilen, sier Bob Lutz nå.

Dagens Næringsliv sitt featuremagasin D2 hadde en lengre reportasje om Lutz og GM for noen uker siden.

Fire år senere står Lutz og presenterer GMs miljøsatsning på motormessen i Detroit. Chevrolet Volt og Caddilac Converj (avbildet) er to av nysatsningene.

Fire år senere står Lutz og presenterer GMs miljøsatsning på motormessen i Detroit. Chevrolet Volt og Caddilac Converj (avbildet) er to av nysatsningene. Foto: Carlos Osorio

For et par år siden presenterte Bob Lutz, til venstre, Hummer H3 Sport, en bil som symboliserer selskapets satsning på tunge og tørste biler.

For et par år siden presenterte Bob Lutz, til venstre, Hummer H3 Sport, en bil som symboliserer selskapets satsning på tunge og tørste biler. Foto: REED SAXON

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning