Klar melding fra Ferrari-sjefen

– Trekk deg, Mosley

FIA-sjefen Max Mosley ble ikke sparket etter nazi-sexskandalen, men nå går Ferraris mektige sjef imot ham.

Det har stormet rundt sjefen i det internasjonale bilsportforbundet, Max Mosley, siden avsløringene om at han har bedrevet "nazi-sexleker" med fem prosituerte.

Det har stormet rundt sjefen i det internasjonale bilsportforbundet, Max Mosley, siden avsløringene om at han har bedrevet "nazi-sexleker" med fem prosituerte. Foto: © Sutton Motorsport Images

Publisert Oppdatert

Det har stormet rundt sjefen i det internasjonale bilsportforbundet, Max Mosley, siden avsløringene om at han har bedrevet "nazi-sexleker" med fem prosituerte.

Flere mente umiddelbart at Mosley måtte trekke seg som FIA-president. Hovedpersonen selv beklaget det som hadde skjedd, men fremholdt at hva han gjorde på soverommet ikke burde ha noen betydning for hans jobb som bilsportsjef. Samtidig gikk han til sak mot tabloidavisen News of the World som avslørte sexleken, ettersom han mente de hadde krenket privatlivets fred.

Mosley hevdet også at det ikke hadde vært nazistiske undertoner i sex-leken, men når man ser spionvideoen hvor han blir sjekket for lus i håret samtidig som han snakker tysk til de prostituerte - som har på seg noe som minner om gamle fangeuniformer - så virker det unektelig noe merkelig.

Hvem satte opp fellen?

Ryktene om hvem som stod bak fellen, har svirret uavbrutt i det internasjonale bilsportmiljøet. Var det McLaren, som fikk en bot på 100 millioner dollar av Mosley for spionasje i fjor? Kan det ha vært noen som ønsker å ta over sjefsstolen i FIA?

På tirsdag ble det holdt en avstemning blant FIAs medlemsland, der Mosley vant med 103 stemmer mot 55. De norske forbundene, KNA og NAF, stemte henholdsvis for og imot at Max Mosley skulle få fortsette.

Reaksjonene har imidlertid vært sterke etter avgjørelsen. Den tyske motorklubben ADAC har bestemt seg for å droppe alt samarbeid med FIA, og nå går den mektige Ferrari-sjefen, Luca di Montezemolo, ut mot Mosley.

- Jeg mener han bør forstå at noen ganger er det bedre å forlate sjefsstolen for å bedre troverdigheten til firmaet han jobber for, sier Montezemolo.

Se "nazisex"-videoen her. (Klikk.no tar ikke ansvar for eksterne lenker.)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning