Petter Solberg:

– Jeg blir i Subaru

Petter Solberg blåser i ryktene.

PETTER SOLBERG: Ryktene sier at han er på vei ut av Subaru. Det avviser Solberg selv.

PETTER SOLBERG: Ryktene sier at han er på vei ut av Subaru. Det avviser Solberg selv.

Publisert Oppdatert

Mandag brakte Klikk.no/bil nyheten om at det respekterte bilsportsbladet Autosport gjenga rykter om at Petter Solberg skulle være på vei bort fra Subaru.

Bakgrunnen for ryktene skal ifølge magasinet blant annet være at forholdet mellom Petter Solberg og resten av Subaru-teamet er dårlig.

Samtidig skriver bladet at en annen norsk rallykjører, Andreas Mikkelsen, kan være på vei inn i Subaru-teamet.

Les hele artikkelen her.

Dette blir avvist av Petter Solberg selv. Han sier tvert imot at han har full støtte fra Japan.

- Jeg har full kontroll og har kontrakt ut neste sesong. Det er mye prat om dagen, men jeg fortsetter i Subaru, sier Petter Solberg til klikk.no/bil.

Petter Solberg skal ha en grustest med Subaru i Spania i morgen og håper å utvikle bilen til å bli mer konkurransedyktig i de to siste rundene i Japan og Wales.

- Jeg ønsker å gjøre mer testing selv fremover, slik at vi kan få opp farten mer, forteller Solberg.

Samme dag som Petter Solberg tester for Subaru i Spania, skal Andreas Mikkelsen teste for det samme merket i Storbritannia. Mikkelsen har et tilbud om å bli tredjefører i teamet fordi han i tillegg til å være god nok, også har millionene som kreves.

ANDREAS MIKKELSEN: Rykter skal ha det til at han er på vei til Subaru.

ANDREAS MIKKELSEN: Rykter skal ha det til at han er på vei til Subaru. Foto: Nordlien, Egil

- Det hadde vært morsomt med Andreas i Subaru. Jo flere som kjører Subaru, jo fortere kan vi få bilen konkurransedyktig, sier Solberg.

Ikke fornøyd med bilen

Verken Solberg eller Subaru-teamet er fornøyd med tempoet i bilen, og selv om Solberg selv ikke ønsker å kommentere andre team, har han nok øyeblikk hvor han hadde ønsket å kjøre for enten Citroën eller Ford.

Et lys i tunnelen for Subaru kan være at de vurderer å bytte støtdempermerke fra BOS til Öhlis. Støtdemperne har vært et av de største problemene for Subaru de siste årene, og med nye dempere kan det gå bedre for den japanske fabrikken.

Ut med Prodrive?

Hvis Subaru ikke blir mer konkurransedyktig, kan det hende de velger å si opp kontrakten med det britiske selskapet Prodrive, som har ansvaret for rallysatsingen i dag.

De to neste rundene i Japan og Wales blir viktige for Prodrive hvis de skal få fornyet tillitt når et nytt rallyreglement basert på dagens såkalte Super2000-biler skal tre i kraft i VM.

- Så lenge rallybilene beholder turbo og firehjulsdrift, kommer vi alltid til å være med i rally. Og vi ønsker å ha med Petter Solberg på laget. Vi håper han kan bli verdensmester for Subaru igjen, sier Matsatsugo Nagato, som er en av toppsjefene i Subaru.

Flere saker med Petter Solberg-tilknytning:

Bli Petter Solberg: Vi tester Subaru Cup-bilen

Henning Solberg til Subaru?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning