Test av kvalitet på biler

Japanske biler klart best

Bilmerker fra Japan knuser alle andre i amerikansk kvalitetsrangering..

HONDA BEST: Den japanske produsenten har figurert i det øverste sjiktet i mange år.

HONDA BEST: Den japanske produsenten har figurert i det øverste sjiktet i mange år.

Publisert Oppdatert

Den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports lager hvert år en stor kvalitetsrangering av biler solgt på det amerikanske markedet. Tester av 300 biler - amerikanske, japanske europeiske og fra andre deler av verden - danner grunnlaget for rangeringen, sammen med tilbakemeldinger fra bileiere om bilenes pålitelighet.

Og rangeringen er veldig lett å oppsummere: På de tre første plassene totalt er det japansk, japansk og japansk.

Honda tar sammenlagtseieren ikke minst fordi de aller fleste modellene kan vise til uovertruffen pålitilighet. Honda Element, for øvrig en realtivt populær bruktimportbil til Norge, er den eneste som ikke får betegnelsen "anbefalt bil".

Les alle våre Honda-tester her.

Subaru tar annenbplassen, og Consumer Reports anbefaler alle merkets modeller. Lavere poengscore i gjennomsnitt hindrer Subaru i å passere Honda.

Les alle våre Subaru-tester her.

Toyota på tredje får skryt for at en typisk Toyota-modell leverer varene som den skal, nærmest til enhver tid. I USA regnes dessuten Toyota-modellene som svært drivstoffgjerrige (i Norge ligger flertallet av modellene nærmere gjennomsnittet for de ulike bilklassene).

Les alle våre Toyota-tester her.

Andre merker som får hederlig omtale, er Hyundai og Suzuki. Dette er de eneste merkene som forbedrer så vel totalscore som testscore og pålitelighet. Her skal det også sies at Suzuki hadde en hel del å gå på: I fjor var merket totalt sett i bunnen.

Europeisk forbedring

Også Mercedes-Benz får pluss i margen. Mens flere av merkets modeller tidligere år har hatt en totalscore på under gjennomsnittet, blir to tredjedeler av modellene nå anbefalt. Når det gjelder ytelser, kjøreglede, komfort og sikkerhet, regnes Mercedes sammen med VW som de beste bilmerkene.

I tillegg til Mercedes og VW klatrer også en rekke andre europeiske merker på pålitelighetsskalaen. Blant dem er BMW, Saab og Volvo.

Les også: De beste og dårligste modellene i Consumer Reports' rangering (ekstern lenke)

Pluss til Ford, minus for Chrysler

Av de amerikanske merkene får Ford hederlig omtale når det gjelder pålitelighet. De beste Fordene er nå på nivå med japanske biler, men et stort antall Ford-modeller er fortsatt middelmådigheter.

Chrysler er et merke som virkelig sliter. Ingen modeller fra konsernet (Chrysler/Dodge/Jeep) får anbefalt-stempelet fra Consumer Reports. På lista over de dårligste modellene (lenka over) er det dessuten tett mellom bilene fra Chrysler-konsernet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning