Kronprins Haakon, Henning Solberg og Liv Signe Navarsete åpnet hydrogenstasjoner

Hydrogenveien åpnet

Kronprinsen, Henning Solberg og Liv Signe Navarsete i spissen for historisk åpning.

PASSIAR: Henning Solberg og kronprins Haakon deltok som kartleser og sjåfør da Viking Rally 2009 startet i Oslo mandag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

PASSIAR: Henning Solberg og kronprins Haakon deltok som kartleser og sjåfør da Viking Rally 2009 startet i Oslo mandag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Aas, Erlend

Publisert Oppdatert

En entusiastisk Liv Signe Navarsete stod for den offisielle åpningen av to nye hydrogenstasjoner, henholdsvis på Økern i Oslo og på Kjellstad utenfor Drammen.

Hydrogenveien

Disse er, sammen med de to stasjonene henholdsvis i Stavanger og i Porsgrunn, en del av den såkalte Hydrogenveien, som skal gjøre det mulig å kjøre på fornybar energi mellom de to byene.

Arrangementet var også starten på Viking Rally , et løp for nullutslippsbiler som kjøres etappevis rundt kysten fra Oslo til Stavanger fordelt på tre konkurransedager.

Dette er igjen starten på EVS24 - verdens største miljøbilmesse, som finner sted i oljebyen i tidsrommet mellom 13-16 mai.

Åpningens største trekkplaster var uten tvil HKH Kronprins Haakon, som kjørte første etappe av rallyet fra Oslo til Drammen, sammen med rallyfører Henning Solberg.

Klikk kjører Tesla

Men han var ikke den eneste som fikk seg en miljøvennlig rallytur, for også Navarsete stilte opp i en av bilene - riktignok som kartleser. Kronprinsen og samferdselsministeren hoppet av i Drammen, mens Henning Solberg vil delta i hele løpet frem til målgang i Stavanger.

Klikk Bil stilte også til start i løpet i verdens raskeste elbil, Tesla Roadster, sammen med Ferdinand Motor. Hvordan det går underveis og om vi kommer oss i mål i Stavanger vil du kunne lese senere her på Klikk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning