Hissige sjåfører

Her er hissigproppene

Er du mellom 35-50 år og kjører blå BMW? Da er du mer tilbøyelig til å være en hissigpropp i trafikken.

HISSIG: BMW-eierne, gjerne mellom 35 og 50 år i blå bil, er gjerne aggressive og hensynsløse i trafikken, ifølge nye undersøkelser. FOTO: Newspress

HISSIG: BMW-eierne, gjerne mellom 35 og 50 år i blå bil, er gjerne aggressive og hensynsløse i trafikken, ifølge nye undersøkelser. FOTO: Newspress

Publisert Oppdatert

Menn som kjører BMW er mer tilbøyelige til å være aggressive og hensynsløse i trafikken enn sjåfører i andre bilmerker, ifølge nye studier.

En amerikansk undersøkelse som forskeren Paul K. Piff ved instituttet for Personality and Social Research ved Berkeley-universitetet i California har gjennomført, trekker paralleller mellom økonomisk velstand og dårlig oppførsel i trafikken. Piff og hans team gjorde feltstudier ved en utvalgt fotgjengerovergang og registrerte hvilke biler som stanset for å slippe fotgjengerne over, og hvilke som ikke gjorde det. Totalt ble 152 biler registrert.

- Et av de mest signifikante trekkene vi fant var at jo finere bil, desto mindre sjanse for at sjåføren stoppet for fotgjengerne. BMW-eierne var verst, uttaler Piff til New York Times

Teamet gjennomførte også feltstudier ved et større veikryss for å undersøke hvordan bilistene forholdt seg til trafikkreglene og andre bilister.

Dyre biler presser seg fram

Av tallmaterialet kom det frem at eiere av dyre biler i større grad presset seg frem sammenlignet med eiere av rimeligere biler.

Undersøkelsen viste for øvrig at også eiere av Toyota Prius utmerket seg med dårlig oppførsel i trafikken.

Jammen så fløtt deg da, for svarte helv...!!!

Jammen så fløtt deg da, for svarte helv...!!!

Den amerikanske studien støttes av en annen undersøkelse gjort på andre siden av Atlanteren.

I en spørreundersøkelse som den britiske nettsiden VoucherCodesPro har gjennomført - med 2837 respondenter - kommer det frem at bilistene oppfatter menn i alderen 35-50 år i blå BMW som de mest aggressive i trafikken.

Eiere av Land Rovere, Audi og Subaru rangeres også blant de mest hissige.

Menn oppgir at de i snitt mister besinnelsen bak rattet syv ganger i måneden, mens kvinner oppgir at de blir sinte som følge av bilkljøring i snitt tre ganger i måneden. Undersøkelsen viser også at sjåførene gjerne uttrykker raseriet ved å kjefte og banne, fulgt av opphisset kjøring og gestikulering.

Les også:

- Bilistene må tåle syklister i veien

Toyota-sjåfører irriterer seg mest

Slik kjøring irriterer vettet av mange

Syklistene som får bilistene til se rødt

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag