GPS-navigasjon med promillemåler

Her er GPS-en med promillemåler

AvMap er først på markedet med et navigasjonsapparat som har innebygget promillemåler.

Foto: Marco Giuntoni

Publisert Oppdatert

Geosat 6 Safe Drive II Europe er det ubeskjedne navnet på apparatet vi ikke har fått testet, og derfor ikke kan gå god for, hverken hva satelittnavigasjon eller promilletesting angår.

Men at produktet fra italienske AvMap er spennende, er det ingen tvil om, der det følger opp vår stadig sterkere hang til "alt i ett"-løsninger - som for eksempel kjøpesentra, Letherman eller gadgets. Ikke minst har de tidligere relativt enkle navigatorene blitt formidable multigadgets-apparater de senere år.

Og nå også med promillemåling integrert, og med det en kjærkommen og lett tilgjengelig mulighet til å se om vi virkelig er i lovlig stand til å kjøre, for eksempel etter et julebord eller en sen hotellkveld på reise.

GeoSat 6 Safe Drives promillemåler virker slik at du trykker inn en knapp, lener deg fremover og puster mot en sensor. Deretter venter du noen sekunder før resultatet er klart.

Vises en tåteflaske, skal du være edru som en baby - det er bare å legge inn førstegiret. Vises et ølglass har du rundt 0,5 i promille, og du får beskjed om "å kjøre forsiktig". Til det er det selvsagt å anføre, at grensen i Norge er 0,2. Et ølglass betyr altså "la bilen stå" her.

Og slik fortsetter det oppover, mot 2 i promille, der skjermen fylles opp med stadig sterkere drikkevarer og stadig sterkere advarsler (som våre illustrasjoner til dels bare har på italiensk, men du får dem selvsagt også på engelsk).

For deg som har Peugeot, Citroën eller Toyota kan denne navigatoren være særlig interessant, etter som den - hos visse modeller - kan integreres i dashbordet.

Foto: Marco Giuntoni

Vi har som sagt ikke fått testet apparatet, men på bakgrunn av hva vi vet om promillemålere, ville det overraske oss om Geosat 6 Safe Drive er spesielt nøyaktig. Men det kan likevel godt hende at det gir deg en nyttig indikasjon på hvor landet ligger etter en våt aften.

I Norge er det nettbutikken Top Gear som importerer Geosat 6 Safe Drive II Europe. Prisen er satt til 3990 kroner.

Les også:

Nye navigasjonskart koster tusener

Foto: Marco Giuntoni

Kontroll i høy fart

Derfor må du kjøpe ny iPhone

Uendelige muligheter med PC i bilen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning