Venter på Expert-hjelp:

Henning heller ikke trygg

Henning Solbergs (35) sponsorforhandlinger med Expert er langt på overtid.

HVA SKJER?: Forhandlingene mellom Henning Solberg og hovedsponsoren Expert drøyer.

HVA SKJER?: Forhandlingene mellom Henning Solberg og hovedsponsoren Expert drøyer.

Publisert Oppdatert

Tirsdag sto lillebror Petter plutselig uten rallybil da Subaru kunngjorde at de trekker seg fra rally-VM. Men Petter er ikke den eneste i familien som lever i spenning om framtida. Henning Solberg har heller ikke alt på plass til den kommende sesongen.

Spydeberg-karen er blitt sponset med et stort antall Expert-millioner de siste to årene. Hvor mange det er snakk om, vil ingen av partene bekrefte.

Les også:

Rally Norway i fare?

Petter Solberg: - Dette er ikke slutten

Hemmelighetskremmeriet antok nye dimensjoner i november. Expert Norge AS svarte noe unnvikende ja på at de vil støtte Solberg også neste år, men uten å gå ut med detaljer. Markedsdirektør Eivind Skar i Expert Norge AS fastslo at selskapet måtte ha enda en måned på seg før detaljene kunne legges fram.

Solberg selv sa at noe helst burde være på plass etter VM-runden i Wales.

Siden har det blitt pratet i motorsportmiljøet: "Hva skjer med n' Henning?"

Utfordringer

- Jeg har ikke lyst til å gå inn i detaljene i forhandlingene, selv om økonomi selvsagt betyr en del. Folk vil skjønne det når det er i boks. Jeg håper det ikke skal gå for langt ut i januar før det foreligger en konklusjon, sier markedssjef Eivind Skar i Expert Norge AS til Klikk Motor.

- Det foreligger en intensjon fra begge sider om at dette skal fortsette, men det er ikke signert noen avtale. Vi har en målsetting om å komme i mål innenfor en viss kostnadsramme, sier Skar.

Han fører forhandlingene for elektrokjeden direkte med Henning Solberg selv, etter at Solbergs mangeårige manager, Jim Carlsen, takket av i høst. Skar sier kjeden er godt fornøyd med jobben Solberg har gjort siden sponsoravtalen ble inngått for to år siden.

- Vi har hatt en stor interneffekt, og Henning har deltatt på mye - blant annet butikkåpninger, sier Skar.

Men:

- Den første tiden var han mye fremme i mediebildet. Slik er det ikke nå, men det er jo Rally Norway i februar. Det tror vi vil øke oppmerksomheten, sier Skar.

Les også:

Rallyekspert: - Subaru kommer neppe tilbake

Vår ekspertblogg: Petter Solbergs framtid

Markedssjefen tror ikke det stresser Solberg at forhandlingene går langt på overtid.

- Nei, fordi vi har en så god dialog med ham. Jeg føler ikke at han er stresset. Men det er nok avgjørende for ham at vi stiller opp. Vi er inne med en betydelig andel av budsjettet, sier Skar.

- Vil ikke si mer

Henning Solberg sier selv til Klikk Motor at han ikke stresser.

- Nei, slett ikke. Jeg er ikke noe nervøs for min posisjon. Jeg er tvert i mot veldig positiv til at vi får til dette. Vi jobber mot en felles løsning, det er det vi er enige om å si utad, sier Solberg, før han legger til:

- Jeg har ikke tenkt å si noe mer om dette nå.

Julaften er påmeldingsfristen for deltakelse i Rally Irland, som går siste helgen i januar. Solberg kan foreløpig ikke garantere at han stiller der.

- Det får vi jo se, da. Jeg tør ikke å si noe mer nå.

Experts Eivind Skar vil heller ikke love at noe er klart før kirkeklokkene ringer julaften.

- Det er en liten uke til jul, det er ikke realistisk at vi er klare før det.

- Helt avgjørende

Jim Carlsen, Solbergs manager gjennom de siste sju årene, bekrefter at Expert-avtalen er helt avgjørende.

- Det er avgjørende at en avtale kommer på plass. Alt er bygd opp rundt Experts sponsordeltakelse. Jeg opplever ikke at beløpet er det springende punktet, det handler nok mer om justeringer, sier Carlsen til Klikk Motor, men understreker samtidig at han ikke har vært delaktig i forhandlingene.

- Jeg snakker daglig med Henning, og jeg har fått det klart for meg at det blir en avtale med Expert, og at Henning skal kjøre VM, sier Carlsen.

Han avviser at det er taktikkeri å gå ut med nettopp det budskapet.

- Jeg kan ikke se hva som skulle være noe taktisk noen retning med det. Det er ikke skrevet noen fysisk avtale, men enigheten er der, mener Carlsen.

Selv om de ikke lenger jobber sammen, og Carlsen er begynt i ny jobb i raadgiverhuset.no, vil kontakten fortsatt være tett.

- Jeg kommer til å henge rundt Henning lenge, som en god kompis og støttespiller. Vi har et veldig tett og godt samarbeid, sier Carlsen.

Les også:

Mikkelsen mangler penger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning