Spionbilder: Ford F-450 Harley-Davidson

Harley-Ford med flammer

Enorm bil møter diger motorsykkel.

Sist oppdatert

Ford har samarbeidet med Harley-Davidson siden 1999, noe som har resultert i elleve forskjellige Harley-Davidson-spesialmodeller av pickupene til bilprodusenten.

Nå nærmer den tolvte seg, større enn noen sinne. Med basis i den enorme Ford F-450 - som både vi og amerikanerne selv vil karakterisere som en lastebil, men som de gjerne kjøper som konebil - skal de lansere en mer personbilrettet utgave med MC-inspirasjon.

Ford F-450 Harley-Davidson får massevis av krom, og Harley-Davidson-logoer på bilen, på de store felgene, og her og der i det skinnkledde interiøret. Og ikke minst blir den dekorert med blå flammer på sidene. Slike flammer er det lenge siden vi har sett på en bil!

Motoren rører de imidlertid ikke; den 6,4 liter store diesel-V8´en yter allerede 350 hk og enorme 880 Nm.

Den er diger. Med ordentlig passasjerkabin - en crew cab, som den kalles - er den 6,64 meter lang. Den veier rundt tre tonn tom, du kan laste med deg 4,2 tonn bagasje, og du kan trekke rundt 6,5 tonn etter deg.

Hvordan denne bilen passer inn i dagens miljødebatterende samfunn, og med stadig økende drivstoffpriser, skal vi imidlertid ikke legge oss borti.

Denne saken ble første gang publisert 10/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også