Petter Solberg:

– Håper å kjøre vinnerbil

Petter Solberg håper å kjøre en Citroën i team med Sébastien Loeb i Rally Norway.

Håpefull Petter

Håpefull Petter Foto: Nordlien, Egil

Publisert Oppdatert

Tirsdag gikk påmeldingsfristen til Rally Norway ut, og Petter Solberg er påmeldt. Men han har ennå ikke bestemt hvilken bil han skal kjøre.

FIA, det internasjonale bilsportsforbundet, har akseptert at Petter får offentliggjøre sitt bilvalg senere, og selv har han to alternativer.

- Plan A er at jeg kjører en bil jeg kan vinne Rally Norway med. Jeg vet ikke om jeg får det til, og det er en del som jobber imot meg, men også noe positivt, sier Petter Solberg til Klikk Bil.

Klikk Bil vet at Petter Solberg jobber med å kjøre en Citroën i Rally Norway, og får han til det, kan han faktisk bli nominert som andrefører bak Sébastien Loeb i de norske skogene fra den 12. til den 15. februar. I så fall vil Norges rallyhelt få måle seg mot tidenes beste rallyfører i helt likt utstyr.

Les også:

Rally med vanlige biler

Mikkelsen mangler penger

- Plan B er at jeg kjører Rally Norway med en bil som ikke er så konkurransedyktig. Jeg føler jeg må gi noe tilbake til publikum, men jeg er ikke spesielt interessert i å kjøre en bil jeg ikke kan vinne med i flere VM-runder enn hjemme i Norge.

Plan B kan bety at Petter Solberg kommer til start i en Ford Focus, eller en Citroën C4 av eldre modell for et privatteam. Det er i hvert fall store muligheter for at han stiller til start.

Ingen WRC-bil for Mikkelsen

Snaue 50 biler er påmeldt i Rally Norway, og både Henning Solberg, Mads Østberg og Anders Grøndal skal kjøre i den raskeste klassen.

Det skal imidlertid ikke stortalentet Andreas Mikkelsen, som er påmeldt med en Subaru i den litt enklere gruppe N-klassen.

- Jeg skal kjøre for et russisk team. Jeg planlegger å kjøre hele VM-serien i den såkalte "Production-klassen", men det kan hende jeg bytter til en Super 2000-bil etter hvert. Målet var å kjøre en WRC-bil i Norge, men vi klarte ikke å skaffe pengene, sier Mikkelsen.

Les også:

«The Stig» er avslørt

Subarus dekkoperasjon

Subaru kommer neppe tilbake

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning