Rally Norway:

Grönholm i norsk team?

Marcus Grönholm kan komme til å kjøre for det norske rallyteamet Adapta World Rally Team.

Publisert Oppdatert

På en pressekonferanse på Bjerkebanen i dag ble det klart at det norske Adapta-teamet til Mads Østberg nå har kjøpt enda en Subaru av den nyeste typen. Drammenseren Anders Grøndal skal kjøre denne bilen i Rally Norway.

- Men i de andre løpene er det aktuelt med andre førere. Vi har jo blant annet en kjent finne som kanskje vil kjøre litt igjen, sier Adaptas teamsjef Morten Østberg lurt.

Grönholm comeback

Østberg tenker på tidligere verdensmester Marcus Grönholm, som ga seg etter 2007-sesongen. Men Grönholm var svært nære et comeback med Subaru foran denne sesongen, men så trakk den japanske fabrikken seg fra Rally-VM.

Nå er det i stedet det norske Adatpa-teamet i samarbeid med britiske Prodrive (som driftet Subarus VM-satsing tidligere) som representerer Subaru i VM, og Grönholm kan være aktuell som sjåfør i noen av løpene.

Les også: -Exit Loeb

COMEBACK: Marcus Grönholm kan være aktuell som sjåfør i noen av løpene i årets rally-VM.

COMEBACK: Marcus Grönholm kan være aktuell som sjåfør i noen av løpene i årets rally-VM.

Dristig investering, trenger førere

Lenge så det ut til at Adapta-teamet kun skulle stille til start i årets VM-runder med en bil for Mads Østberg, men nå har teamet altså kjøpt enda en av Subaru-teamets fjorårsbiler, som koster godt over fem millioner kroner.

Det er en dristig investering, men Morten Østberg håper de skal kunne leie ut den andre bilen i alle løpene.

- Nå skal Anders Grøndal kjøre i Norge, og vi håper selvsagt at Anders kan skaffe finansiering for å kjøre flere VM-runder. Ellers hadde det jo vært morsomt med en spansk fører i Spania, en italiensk i Italia og så videre.

Les også: - Derfor velger han Citroën

Kronerulling for Grøndal

Skal man kjøre en VM-runde for fabrikksteamet til Ford er prisen på rundt 1,5 millioner kroner per løp, men å kjøre for Adapta er langt billigere.

Akkurat prisen var avgjørende for at Anders Grøndal nå får muligheten til å kjøre en svært konkurransedyktig bil i Rally Norway.

- Vi jobbet i høst for å bli en del av Adapta, men klarte ikke å skaffe pengene, og ga egentlig opp. Men nå har forhandlerforeningen til Subaru startet en kronerulling, slik at Anders får kjøre i hvert fall Rally Norway med denne nye bilen, sier Anders' far, Stein Grøndal.

Les også: - Kan Solberg lykkes på Le Mans?

Start i Oslo, ordføreren gleder seg

SKAL KJØRE: Anders Grøndal skal kjøre Adapta-teamets andre Subaru i Rally Norway.

SKAL KJØRE: Anders Grøndal skal kjøre Adapta-teamets andre Subaru i Rally Norway.

Årets Rally Norway starter torsdag den 12. februar med en publikumsprøve på Bjerke Travbane.

- Vi gleder oss til å ta del i rallysporten, og jeg tror det kommer mange folk. Dessuten er vi veldig glade for miljøengasjementet til Rally Norway, sa Oslos ordfører Fabian Stang på dagens pressekonferanse.

Det har også vært foreslått å arrangere fartsprøver i Nordmarka under fremtidige rally, men dette er ingen god idé, skriver vår motorsportekspert i sin blogg.

Les også: - Her er Petter Solbergs nye bil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning