Fru McCains hemmelige fortid

Presidentkandidat John McCains kone Cindy avslører at hun har en fortid som driftingsjåfør.

Cindy McCain er helt tydelig en bilinteressert dame. Her får hun forklart hvordan kontrollene på et IndyCar-ratt fungerer.

Cindy McCain er helt tydelig en bilinteressert dame. Her får hun forklart hvordan kontrollene på et IndyCar-ratt fungerer. Foto: Foto: AP

Publisert Oppdatert

Da Cindy McCain så et program om drifting på tv, nøyde hun seg ikke med å finne ut hva det var for noe. Hun syntes heller ikke det var nok å øve seg på en forlatt parkeringsplass.

Nei, skal noe gjøres, så skal det gjøres ordentlig. Derfor tok hun med seg sønnen Jack til Japan for å lære av verdens beste driftingførere, forteller ESPN.

Startet i Japan

Du vet kanskje ikke hva drifting er? Det er en bilsport som har sitt utspring i de japanske fjellene, hvor de lokale ungdommene kjempet om å sladde bredest mulig gjennom svingene på vei ned fjellet med sine modifiserte biler.

På denne siden av år 2000 har drifting gått fra å være en ulovlig undergrunnslek til å bli et mesterskap med profesjonelle førere, biler til langt over millionen og store sponsorer. Det arrangeres driftingserier i mange land, inkludert Norge, men få av disse er profesjonelle.

Japan, USA og England er foreløpig de største driftinglandene, med både profesjonelle og hobbyførere.

McCain likte tydeligvis det hun lærte, og selv om hun karakteriserer seg selv som en under gjennomsnittet god drifter, syntes hun det er gøy.

- Jeg er nok litt for forsiktig til å bli ordentlig god, for det bryter med alt man har lært om å kjøre bil. Glem alt du har lært om å kjøre bil. Det er det drifting handler om, sier hun til ESPN.

LES OGSÅ:

Vin Diesel er tilbake

Denne dama vil til F1

Catfight på racerbanen

Hedret Colin McRae

Cindy McCain kjørte en Nissan 240SX, her representert i tre generasjoner. Det er uvisst hvilken modell hun brukte som driftingbil, men både S15 (foran), S13 (i midten) og S14A (bakerst) er vanlige biler i driftemiljøene.

Cindy McCain kjørte en Nissan 240SX, her representert i tre generasjoner. Det er uvisst hvilken modell hun brukte som driftingbil, men både S15 (foran), S13 (i midten) og S14A (bakerst) er vanlige biler i driftemiljøene. Foto: Foto: Egil Nordlien

Bygget egen driftebil

I 2004 fikk Cindy McCain slag, én dag etter hun hadde kommet hjem fra en av sine driftingturer til Japan.

Bare seks uker etter slaget fikk hun en spesiell bursdagsgave av sønnen Jack. Et kurs i sikkerhetskjøring, hvor hun lærte alt fra å gjøre en 180-graderssving til å komme seg helskinnet unna gisselsituasjoner og "drive-by"-skytinger.

Dette kurset gjorde, ifølge henne selv, at hun fikk tilbake selvtillitten, og i 2005 var hun tilbake på den samme banen for å polere driftingkunnskapene.

Hun og sønnen Jack bestemte seg da for å bygge sin egen driftingbil, og valget falt på en Nissan 240SX. Resultatene var heller ikke så ille, og McCain-teamets beste plassering ble en annenplass.

Kan vi forvente et comeback til driftingsporten dersom John McCain vinner valget?

- Det er jo mye plass ved Camp David (presidenthytta i USA). Det eneste jeg kan si er at hvis vi er så heldige å få representere USA, vil vi gjøre så godt vi kan. Men jeg kommer til å ha det litt gøy også...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning