Mazda 3 2009-modell:

Frekk klasseleder

Den nye Mazda 3 blir tøffere og klassens gjerrigste.

Publisert

Vi er i avslutningsfasen med den store nyhetsbølgen rundt Paris-utstillingen, men bilverdenen stopper så absolutt ikke opp av den grunn. Nå viser Mazda de første bildene av kompaktklassebilen Mazda 3.

Les alt om Paris-utstillingen her!

Mazda er sparsomme med opplysningene om den nye Mazda 3. Men i midten av november, på Los Angeles Auto Show, skal de presentere den nye modellen i sedanutgave, og vi antar det dermed ikke er lenge før den mer aktuelle kombicoupéutgaven er klar.

Dagens Mazda 3 er - som du kan lese i våre tester av bilen - skikkelig kjøreglad, den er førerorientert og har en del snertne detaljer vi setter pris på.

Ergonomien er flott, men den er ikke spesielt rommelig. Litt støy må du også leve med om du velger denne bilen - men det er verdt det.

Les våre tester av Mazda 3 her

Markant, sporty og klasseledende

Den nye Mazda 3 ser ordentlig frisk ut, med markante former både foran og bak. Mazda sier at den er utviklet for å både være mer komfortabel å kjøre, men samtidig mer sporty.

Fabrikken hevder også at den skal være klassens beste hva støyisolasjon og drivstofforbruk angår, en påstand vi foreløpig må la stå for deres regning.

Vi vil naturligvis følge opp Mazda 3 når vi får tak i mer informasjon om den nye bilen. I mellomtiden kan du jo lese om noen av konkurrentene:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning