AEROCAR

Fly over køen

Med denne kan du ta av på motorveien og fly over køen. Nå er den til salgs.

Publisert Oppdatert

Hvem har sagt at flyvende biler hører fremtiden til? Denne bilen er definitivt ikke fra fremtiden, men den kan fly. Det du ser på bildene er en Aerocar - den ene av de seks som ble bygget - fra 1956.

Bilen, eller flyet om du vil, er til salgs på eBay, og har en prislapp på 3,5 millioner dollar - noe som tilsvarer snaue 25 millioner norske kroner. Det er fire millioner mer enn du må betale for et privat jetfly på den samme nettsiden.

Aerocar-flybilen har en 135-hesters motor fra Lycoming, som gjør at du kan flytte deg med en hastighet på opptil 180 km/t i lufta, og omtrent halvparten på veien.

Propellen sitter bak og kan fjernes når den ikke er i bruk. Det samme gjelder vingene, som hektes på som en tilhenger når du kjører langs veien. Når du ser køen, skal det visstnok ikke ta mer enn fem minutter å montere vingene, og vips, så er bilen blitt et lite fly.

Om det er mulig å fly det hjem etter å ha kjøpt det, er vi litt usikre på, for ifølge selgeren har det ikke vært i lufta siden seint på 70-tallet.

Les også:

Skrotbil solgt for 1,5 millioner

Superbil til salgs

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning