Fiat og BMW innleder plattform-samarbeid

Fiat og BMW har innsett at det kan lønne seg å samarbeide om en felles småbilplattform, i stedet for å kjøre på med hver sin.

Publisert Oppdatert

Mini Cooper er BMWs eneste bil i stallen som ikke leveres med bakhjulstrekk. Det betyr at bilen etter all sannsynlighet er dyr å egenprodusere for BMW, siden de ikke kan bruke noe felles plattform med sine andre modeller.

Derfor bekrefter BMW nå at fabrikken skal inngå et samarbeid med italienske Fiat om en felles utviklet forhjulsdreven småbilplattform.

Sportslig par

Fiat har en vellykket tradisjon for produksjon av småbiler, noe dagens populære retrobil 500 er et godt bevis på. I første omgang skal samarbeidet omhandle BMW- og Alfa Romeo-modeller, for Alfa eies som kjent av Fiat.

Man skulle kanskje tro at et slikt samarbeid er skummelt for kultbilen Mini Coopers eksistens siden Alfa også er kjent for kjøreglade modeller, men besparelsen med et samarbeid er såpass stor hos begge parter at det veier opp.

De ferdige planene for samarbeidet vil bli lagt frem mot slutten av året.

Visste du forresten at BMW under panseret på Mini Cooper hele tiden har hatt motorer utviklet i samarbeid med andre fabrikkanter? Blant annet er 1,6-liters turbomotoren i Cooper S identisk med den vi finner i Peugeot 207 RC og i storebror 308¿

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning