Hybridnyheten Honda Insight:

Fersk Honda-innsikt

De første offisielle bildene av Toyota Prius-utfordreren Honda Insight er på nett.

Hybrid: Slik ser Hondas nye hybridbil, Insight, ut. Bilen får verdenspremierie under den internasjonale bilmessen (NAIAS) i Detroit. Honda insight 2009

Hybrid: Slik ser Hondas nye hybridbil, Insight, ut. Bilen får verdenspremierie under den internasjonale bilmessen (NAIAS) i Detroit. Honda insight 2009 Foto: Honda PR

Publisert Oppdatert

Den internasjonale bilmessen i Detroit (NAIAS) nærmer seg med akselererende hastighet på nyhetsfronten.

NAIAS har selv lovet 50 eksklusive nyheter på messen, som tilfeldigvis finner sted under den verste depresjonen amerikansk bilindustri har opplevd.

Hybridrift er definitivt i skuddet. "Alle" kommer med hybrid i år, og når selv Chevrolet er ventet å vise en produksjonsklar versjon av sin Volt-modell, er det duket for et historisk miljøkryss i taket.

Se video av Volt her .

Insight før Prius

Konseptversjonen av Insight har vi omtalt her på Klikk Motor tidligere, men det er altså først nå at de første offisielle bildene er ute.

Toyota har på sin side ikke lekket bilder av sin nye Prius, som også blir presentert for verden i Detroit.

Det britiske nettstedet Autoexpress viser fram bildene av Insight her

Faksimile: Det britiske nettstedet Autoexpress viste offsielle bilder av Insight i går. Honda insight 2009

Faksimile: Det britiske nettstedet Autoexpress viste offsielle bilder av Insight i går. Honda insight 2009 Foto: Honda PR

Sportslig kombi

Av bildene kan vi se at produksjonsmodellen, som ifølge ryktene skal få en meget konkurransedyktig pris, åpenbart ligger tett opp opp til utseendet konseptbilen hadde.

Insight blir noe kortere og nettere enn Prius. Du publiserte bildene forteller at Hondaen blir friskere i formene enn den utgående Priusen. Klikk Motor-redaksjonen venter i spenning på om Toyota har gjort noe vesentlig dristigere enn sist med sin nye Prius.

Les test av nåværende Prius her.

Kundeblad på avveie

Drypp om hva slags drivlinje Insight får, er også kommet ut. Visstnok skjedde det via et kundemagasin fra den nederlandske Honda-importøren som kom på avveie.

Opplysningene her forteller at Insight i prinsippet får samme drivlinje som allerede eksisterende Honda Civic hybrid. Litt mer futt og fart blir det imidlertid, siden 1,3-literen skal yte 88 hestekrefter og levere 123 Nm dreiemoment.

Elektromotoren skal ifølge de ubekreftede opplysningene bidra med 13,6 hestekrefter og ytterligere 103 Nm dreiemoment til totalpakka.

Insight skal bli en forbrukssnill modell, og de tidlige opplsyningene tyder på at bilen får et blandet forbruk på 0,44 liter pr. mil.

Det gir et CO2-utslipp på lave 101 gram pr. kilometer.

På ferie til USA? Se opp for turistfellene!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning