Aston Martin One-77:

Fantastisk og ekstrem

Smugtitt på en eksklusiv luksuscoupé til 10,5 millioner kroner – før avgifter.

Publisert

Aston Martin har nå frigitt en skisse av deres kommende flaggskip. One-77 er navnet på coupéen, som først skal presenteres for publikum senere i høst.

Bilen får en håndbygd, sjuliters V12, nok til å gi det produsenten selv kaller ekstreme prestasjoner. Motoren er plassert på et sofistikert karbonfiberchassis, og karosseriet er håndlagd av aluminium. Og den ser jo ut til å få et ganske så heftig utseende.

AMG-krefter?

Ryktene skal ha det til at motoren i denne bilen er det første resultatet av et annet rykte som nå svirrer i bilverdenen: at Mercedes-Benz´ moroavdeling AMG og Aston Martin skal samarbeide i det som kalles Project Alligator.

Les om flere ekstreme biler:

One-77 er kanskje et litt merkelig navn på en bil. Men den skal kun bygges i 77 eksemplarer, og disse skal selges til utvalgte kunder.

Det sies at den skal koste 1 millioner britiske pund, altså rundt 10,5 millioner norske kroner. Før avgiftene legges til da, selvsagt.

Blir heftig

Selv om det ikke er nevnt noe som helst om effekten i den enorme motoren i bilen, hevder enkelte kilder å vite at den skal gjøre 0-100-sprinten på rundt 3,5 sekunder, og at toppfarten blir drøyt 330 km/t.

Du får naturligvis vite mer om One-77 her på Klikk.no når Aston Martin slipper mer informasjon om bilen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning