Mazda Kazamai:

Fantastisk linjelek

Enda en gang får vi en fantastisk konseptbil fra Mazda, der lek med linjer gir et ordentlig tøft resultat.

Publisert Oppdatert

Mazda begynner å få en ordentlig god tradisjon med flotte konseptbiler som ikke likner på noe annet. Måten de leker med former på, med flytende linjer og en blanding av det myke og det aggressive, er noe vi kan like.

Se oversiket over alle våre biltester her.

Kazamai, som skal presenteres for publikum på bilutstillingen i Moskva den siste uken i august, er en kompakt, todørs crossover - altså en blanding av personbil og SUV.

- Morsom å kjøre, snill mot miljøet

Den er sporty å se på, med friske former og sint snute, og designen skal være inspirert av vind. Firehjulstrekkeren er skodd med 22-tommere, og Mazda sier i pressemeldingen at dersom den skulle blitt bygd, ville den vært morsom å kjøre.

Samtidig er den bygd for å være miljøvennlig; Mazdas langtidsfilosofi er å blande morsomme kjøreegenskaper med svært god miljøvennlighet og sikkerhet. Kazamai er en lettvekter, satt sammen av lette - men sterke - materialer. Og den er tenkt å ha det Mazda kaller neste generasjons dieselmotor og en nyutviklet girkasse som sammen skal bidra til at man har masser av kraft tilgjengelig når dette trengs, samtidig som forbruk og utslipp holdes lavt.

Det ville vært artig om denne kom på veien om ikke så lenge..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning