Skoda Superb stasjonsvogn

Familiens drømmebil

Skoda Superb kommer nå som stasjonsvogn - med enda bedre plass

Publisert Oppdatert

Vi har tidligere gitt Superb skryt for den enorme plassen som bor i denne bilen, bagasjerommet er enormt og bakseteplassen ga oss en limousineaktig følelse. Les testen av Superb her.

Den gunstige prisen trekker heller ikke ned inntrykket av bilen - Superb er en av våre absolutte familiebil-favoritter.

Se våre Skoda-tester her.

Superb vises på bilmessen i Frankfurt

GODT SKJULT: Bildene avslører ikke mye, men vi er ganske sikre på at skodas flaggskip fortsatt vil være en flott bil.

GODT SKJULT: Bildene avslører ikke mye, men vi er ganske sikre på at skodas flaggskip fortsatt vil være en flott bil.

Men nå slipper altså Skoda bildene av Superb stasjonsvogn, deres romsligste bil noen sinne. Bare noen uker før bilen vises for første gang på den store bilutstillingen i Frankfurt, Frankfurt Motor Show.

I fronten er bilen lik som dagens Superb, og både lengden, bredden og akselavstanden er den samme. Men bagasjerommet er selvfølgelig større, og ryktene skal ha det til at Skoda har ofret noe av bakseteplassen for å frigjøre ytterligere noen centimeter med bagasjeplass. Noen spesifikke tall på lastevolumet vil ikke Skoda gi fra seg enda, men at den vil bli ledende i klassen er ganske sikkert.

Møller, som er importør her i Norge holder kortene tett til brystet, men at bilen blir en arg konkurrent til biler som Volvo V70 og Audi A6 er ingen overraskelse.

Les også:

Disse motorene er aktuelle

På motorfronten forventer vi ikke noe spesielt nytt i Superb stasjonsvogn, men de velkjente bensin- og dieselmotorene fra VAG-konsernet er alltid konkurransedyktige.

Den 140 hestekrefter sterke 2-litersdieselen vi finner i dagens modell kler bilen godt, selv om vi kan håpe på at den mer støysvake commonrail-motoren vil ta plassen til pumpedysemotoren som sitter der i dag. Er man ikke like opptatt av ytelsene men mer opptatt av forbruk kan Greenlinemodellen med 1,9 liters diesel og 105 hester være tingen.

Ved siden av har vi også VAGs spennende turboladede bensinmotorer, som skilter med høy effekt og lavt forbruk. 1,4 TSI for eksempel, med 125 hester og et oppgitt forbruk på 0,66 l/mil.

Superb stasjonsvogn til Norge over nyttår

Som sagt vises Superb stasjonsvogn på Frankfurt Motor Show i midten av september, og vi vil anslå at bilen introduseres her i Norge i januar/februar 2010. Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon.

Les også:

Les vår langtest av Superb her

De beste stasjonsvognene til under 300.000 kroner

Rimelig premium - Volvo V70 til under 350.000 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning