Hybriden Toyota Prius

Er dette nye Prius?

Toyotas populære hybridmodell kommer i ny drakt neste år. Blir Prius slik?

Publisert Oppdatert

Vi vet ennå ikke om dette er den endelige produksjonsmodellen eller om det bare er bilder noen har laget på gutterommet.

Den nye modellen - som skal vises frem på bilmessen i Detroit i januar - er den tredje generasjonen av Prius. Bilene på disse bildene ser mest av alt ut som en modernisering av dagens modell, uten å være spesielt sprelsk.

Det er fronten og interiøret som har fått de største endringene fra dagens modell. På ulike diskusjonsforum på nettet går diskusjonen varmt om dette virkelig er den nye modellen. Noen mener å se spor etter Photoshop, andre tror det er sannsynlig at dette er ekte bilder.

Toyota viste fram et nytt hybridkonsept - Hybrid X - på Geneve-messen i fjor, men Toyota har ikke hentet nevneverdig inspirasjon fra denne da de tegnet nye Prius.

Les også:

Her er Hondas nye hybrid

Kjøp deg god samvittighet

Økonomiracere bruker mer enn de skal

På teknikksiden vet vi litt mer, og vi får heller ikke denne gangen se nye og lette litium-ione-batterier. Det betyr at blybatteriene fra dagens modell blir værende, men de skal bli kraftigere.

Bensinmotoren får en steroidekur, og vi vil sannsynligvis se en økning i både volum og effekt. Ifølge automotorsport.se forventes det en økning i motorvolum fra 1,5 til 1,8 liter, noe som naturlig nok vil føre til en økning i effekten - fra 76 til rundt 100 hestekrefter.

Til sammen kan vi forvente en økning i effekten fra rundt 110 til 160 hester, og det skal visstnok også være uten noen økning i drivstofforbruket.

Bilen skal som sagt vises frem i januar i år, og salget i USA skal også starte i løpet av neste år. Om den nye modellen kommer i salg på denne siden av dammen samtidig, gjenstår å se.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning