VW Golf BlueMotion:

En Golf som bruker 0,38 pr. mil

Hva med en rommelig, femseters Golf som skal greie seg med 0,38 liter på mila?

Publisert Oppdatert

I slutten av neste uke er det tid for den aller første prøvekjøringen av den nye Golfen - noe du selvsagt kan følge tett her på klikk.no/bil.

Les alt om den nye Golf her.

Nå viser Volkswagen fram den kommende miljøutgaven av Golf: BlueMotion. Den nye kompaktbilen skal være den beste Golf noensinne, og miljøutgaven - som foreløpig visstnok bare er et "konsept", men som vil komme på markedet i så godt som uforandret stand - får et imponerende lavt forbruk.

Les også:

Stor familiebil med lavt forbruk: Les vår test av Passat BlueMotion her.

Dagens biler er overvektige

Test: Ford Focus Econetic - Miljø-Focus

Rekordlavt forbruk

En ny, firesylindret, 1,6-liters dieselmotor på 105 hk og 250 Nm er kombinert med lengre utveksling enn standardbilen, optimalisert motorstyring, dekk med lav rullemotstand og noen fysiske endringer av bilen for lavere luftmotstand. Sammen skal dette gjøre at Golf BlueMotion nøyer seg med 0,38 liter på mila ved blandet kjøring. CO2-utslippet blir dermed også lavt: 99 gram per kilometer.

Disse tallene gjør den til den gjerrigste bilen i klassen - og det er faktisk like lavt som det BlueMotion-utgaven av lillesøster Polo klarer. Og det med fem seter og anstendig bagasjerom.

Bilen gjør for øvrig 0-100 km/t på 11,3 sekunder, og toppfarten skal være 190 km/t.

Blir rimelig

Til sammenlikning skal hybridbilen Toyota Prius ha 0,43 liter bensin på mila, og slipper ut 104 gram CO2 per kilometer. En Honda Civic Hybrid - som du kan lese vår test av her - skal bruke 0,46 liter på mil, og slippe ut 109 gram CO2 per km.

Det sies foreløpig ikke noe om når den nye Golf BlueMotion kommer på markedet, men det blir nok ikke lenge før vi får se den. Og med moderat motorisering, lavt forbruk og ditto utslipp, er det mye som tyder på at prisen blir svært hyggelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning