Internett i bilen:

Dot.Bil

Bilen blir trådløs internettsone.

Publisert Oppdatert

Kundene til søstermerkene Chrysler, Jeep og Dodge kan fra august bestille sin nye bil med innebygd trådløst Internett - men foreløpig kun i USA.

Systemet kombinerer 3G og trådløst Internett for å gjøre bilen til en hotspot, altså en trådløs sone.

Full tilgang

Så lenge den innebygde telefonen i bilen har kontakt med omverdenen, kan man dermed koble til en bærbar PC, iPhone, PDA, PSP eller noe annet med WLAN-tilkoblingsmulighet.

Så er det bare å sjekke mail og chatte litt, streame radiosendinger og se de nyeste Youtube-videoene - og alt mulig annet en kan gjøre på Internett.

Vi synes jo det aller meste av dette primært bør utnyttes av passasjerene i fart, noe også Chrysler selv understreker. Men Internett-tilkoblingen gir jo også store muligheter for utvidelse av navigasjonssystemet, bilstereoen og slikt også.

Relativt rimelig

Den trådløse senderen har 30 meters rekkevidde, og takler at flere kobler seg opp samtidig - om de har den rette koden for det krypterte nettet.

Ikke blir det så fryktelig dyrt for amerikanerne, heller: Selve trådløs-boksen og montering skal koste rundt 2600 kr, og månedsavgiften for selve linja - inkludert fri bruk - er 150 kroner.

Både boksen og Internett-tjenesten leveres for øvrig av den ekstrerne aktøren Autonet Mobile, som har spesialisert seg på nettopp dette.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning