Farsdag

Dette ønsker far seg

Vet du ikke hva pappa skal få på farsdagen? Her er motorredaksjonens tips.

GODE TIPS: Vi gir deg tips om hva du kan kjøpe til far på farsdagen, enten du har stort eller lite budsjett.

GODE TIPS: Vi gir deg tips om hva du kan kjøpe til far på farsdagen, enten du har stort eller lite budsjett. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Farsdagen er rett rundt hjørnet, og vi i Klikk.no/motor har noen gavetips på lur. Det spørs om ungene har penger til gavene selv, men om mor stepper inn med litt økonomisk hjelp, burde noen av tingene være overkommelige. I hvert fall tingene på den øvre delen av lista.

Den andre delen er nemlig de gavene vi tror far ønsker seg mest, men som han mest sannsynlig aldri kommer til å få.

AUTOart-servise

Endelig er far også interessert i hva slags servise dere bruker hjemme. Hos Autoart kan du bestille alt fra bremseskivetallerkener til salt- og pepperbøsser som ser ut som innsugstrakter.

Prisen varierer etter størrelse og materialvalg, men du kan få en tallerken i rustfritt stål for rundt 70 kroner.

Hvis du synes det er nok med all bilpraten rundt middagsbordet allerede, kan vi opplyse om at Autoart også lager modellbiler. Detaljrikdommen er stor - men det er dessverre prisen også. Regn med å punge ut rundt 800 kroner pluss moms og frakt for småbilene.

PÅ BORDET: Med servise fra AutoArt kan far invitere kompisene på en ordentlig bilkveld.

PÅ BORDET: Med servise fra AutoArt kan far invitere kompisene på en ordentlig bilkveld.

RoadPilot MicroGo

Dette er en fotoboksvarsler som hele familien kan få nytte av - i hvert fall økonomisk. Far kan selv oppdatere den med nye bokser han oppdager langs veien, og når ingen av disse elskede kameraene er i nærheten, fungerer enheten som speedometer.

Det skal ikke mange sekunders uoppmerksomhet til før de 995 kronene enheten koster er spart inn.

Les test av RoadPilot MicroGo her.

Bilferie

NØYAKTIG: Fotoboksvarsleren RoadPilot MicroGo viser nøyaktig fart og varsler når du nærmer deg en fotoboks. Varslingsavstanden kan du stille selv.

NØYAKTIG: Fotoboksvarsleren RoadPilot MicroGo viser nøyaktig fart og varsler når du nærmer deg en fotoboks. Varslingsavstanden kan du stille selv. Foto: Foto: Hallvard Lunde

Det er mange fedre som drømmer om å kjøre bil på ferie. Enten det er snakk om en tur i Norge, den mer ekstreme varianten - for eksempel Route 66 - eller noe midt i mellom.

Dette er en gave som koster litt penger, men hvis man dropper å grille seg på stranden på Costa del Sol i to uker, trenger ikke prisforskjellen bli så stor.

Se våre tips til bilferier her.

Garasjejekk

Kom far bannende inn i stua med blodige hender etter å ha skiftet hjul? Hvis du vil spare ham for mye jobb til våren, kan du gå til innkjøp av en ordentlig garasjejekk.

FLOTT FERIE: Ta med far på en bilferie - enten i Norge eller i utlandet.

FLOTT FERIE: Ta med far på en bilferie - enten i Norge eller i utlandet. Foto: Foto: Egil Nordlien

Disse er mye bedre enn de håpløse saksejekkene som vanligvis følger med bilen - og som ofte ligger gjemt nederst i hjulbrønnen under bagasjeromsgulvet. Ikke er de dyre heller - et par hundre kroner holder til en jekk som kan løfte opp til to tonn.

For dem med bunnløse lommebøker

Det finnes fortsatt noen - selv i disse krisetider - som kan bruke så mye penger de bare vil. hvis du mot formodning er en av disse, så kan kanskje et av følgende gavetips være noe for far på søndag.

Lazzara LSX92

PRAKTISK: Dersom far bytter hjul på bilen selv, vil han nok bli glad for en garasjejekk.

PRAKTISK: Dersom far bytter hjul på bilen selv, vil han nok bli glad for en garasjejekk. Foto: Foto: Crestock

Hva sies til en 92 fots yacht som farsdagsgave? Det er kanskje ikke helt sesong for båtferie nå, men om du har råd til å belaste kortet med det denne båten koster, så har du nok mest sannsynlig en god del landsteder i sydligere strøk også.

Her har man fire kabiner - hvorav én med innfellbar terasse. Av andre spennende ting kan vi nevne "garasje" med plass til en RIB eller vannscooter, flere flatskjermer og muligheten for boblebad.

Prisen er ikke kjent, og ikke er den veldig relevant heller, men man må nok regne med å bla opp mer enn gjennomsnittsnordmannen tjener i løpet av et helt liv.

Les mer om luksusyacthen her.

Audi R8

En heftig sportsbil må jo være den perfekte gaven til en far, og Audi R8 er nettop det.

Med en 4,2-liters motor som sparker ut massive 420 hester, burde den klare å gi far et smil om munnen i lang tid fremover.

Kjøreegenskapene er også i verdensklasse, samtidig som den er lettkjørt.

IMPONERENDE: Undervannslys, balkong og jacuzzi er bare noen av tingene du kan få om bord på din Lazzara LSX92

IMPONERENDE: Undervannslys, balkong og jacuzzi er bare noen av tingene du kan få om bord på din Lazzara LSX92

Men det koster å være kar - eller mor om du vil. Audi R8 starter nemlig på 1.813.100 kroner.

Vi har testet den - og du kan lese testen her.

Confederate Wraith

Om du virkelig vil overraske din dypt mc-interesserte mann eller far med en motorsykkel som kommer til å få smilehullene til å vokse som var han en godt modnet gulost, da skal du bestille en Confederate Wraith.

Dette bygget fra den sørstatsamerikanske produsenten er noe av det råeste man kan eie. Ikke i ren motorkraft, men i design og utstråling som ikke likner på noe annet fra verken USA, Europa eller Japan.

Produksjonen stopper på 250 stykker, foreløpig er det 76 sykler igjen. Og prisen? Ikke spør. Men sist vi sjekket var en del av dealen at den kommende eieren faktisk ble flydd inn til fabrikken for å overvære sluttføringen - med partner, selvsagt.

Les også:

DRØMMEBIL: Hvis du har råd, så er en superbil den perfekte farsdagsgaven.

DRØMMEBIL: Hvis du har råd, så er en superbil den perfekte farsdagsgaven. Foto: Foto: Andreas Handeland

Dette ønsker fedrene seg

EN SJELDENHET: Kun 250 eksemplarer vil bli produsert av denne småspesielle motorsykkelen.

EN SJELDENHET: Kun 250 eksemplarer vil bli produsert av denne småspesielle motorsykkelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning