Gibbs Aquada

Dette er en bil

Gibbs Aquada er bygget på Mazda MX-5, og klarer seg visstnok like bra i vann som på land.

Publisert Oppdatert

Det Michigan-baserte firmaet Gibbs Technologies bygget for noen år siden en prototyp av denne amfibilen. Nå skal bilen serieproduseres, og du kan bli den heldige eier.

Aquada er løselig basert på Mazda MX-5, men den er likevel bygget nesten helt fra bunnen - med 60 patenterte deler og løsninger.

Det spesielle med denne amfibiebilen er at det er en såkalt HSA - eller høyhastighets amfibiebil. Den har en toppfart på hele 160 km/t på land, og nærmere 30 knop på vannet. Det betyr at den duger til både vannski- og motorveikjøring.

Det eneste du behøver å gjøre for å skifte mellom land- og vannkjøring er å trykke på én enkel knapp. Bilen sørger for resten, og folder blant annet hjulene opp i skjermene - akkurat slik man har sett amfibiebiler gjør på film.

Under panseret sitter det en 2,5-liters V6 som yter 175 hester. 0-100 går unna på rundt 10 sekunder, og både vann- og veiegenskapene skal være i toppklasse.

Prisene er ikke fastsatt enda, men det verserer rykter om at den vil havne på rundt en halv million i England. Det betyr at man fort havner opp mot millionen her til lands, og dermed er det ingen billig bil det er snakk om. Men tar man med i beregningen at man både får en sportsbil og en båt som kan dra vannski, er ikke prisen så alt for ille likevel.

Les også:

Dette er ikke en bil

Saftig elbil fra Nissan

Husk å ta båtlappen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning