Danica Patrick

Denne dama vil til F1

Indy Car-baben Danica Patrick drømmer om å bli den første kvinnelige Formel 1-føreren siden 1992.

D. Patrick kjører for Indy Car-teamet Andretti Green Racing.

D. Patrick kjører for Indy Car-teamet Andretti Green Racing.

Publisert Oppdatert
Tårene kom da Danica Patrick vant sitt første Indy Car-løp i vår.

Tårene kom da Danica Patrick vant sitt første Indy Car-løp i vår.

26 år gamle Danica Patrick er allerede blitt superstjerne, som den mest populære føreren i amerikanske Indy Car, men nå er den amerikanske jenta klar for større oppgaver.

- Alle racerførere drømmer om å kjøre en Formel 1-bil i løpet av karrieren. Og også jeg ønsker meg en ordentlig test, sa Patrick etter at hun vant sitt første Indy Car-løp i vår.

Alle bilene i Indy Car har Honda-motorer, og teamsjefen i Hondas Formel 1-team, Nick Fry, er positiv til en test med Danica Patrick:

- Vi har ikke snakket om det ennå, men hvis Danica ønsker en test, tar jeg gjerne en prat med henne, sa Fry til det britiske magasinet Autosport nylig.

A-kjendis i USA

At Danica Patrick får en Formel 1-test til vinteren, er ganske sikkert. Og det vil garantert bli et pr-scoop utenom det vanlige. Til tross for at Patrick ikke er blant de beste førerne i Indy Car, er hun likevel blant USAs mest kjente idrettsutøvere; hun er jo nærmest fast gjest i de store talkshowene til David Letterman og Jay Leno. Men at Danica Patrick vil få et fast sete i Formel 1, er lite sannsynlig.

- Jeg tror ikke hun er god nok. At hun har vunnet et løp på en ovalbane i Indy Car, beviser ingenting. Det kan hvem som helst få til, sa Renaults F1-fører, Nelson Piquet, da han hørte om Patricks drømmer.

Den siste kvinnen i Formel 1 var italienske Giovanna Amati i 1992, men hun klarte ikke å kvalifisere seg til noen av de tre løpene hun var påmeldt i.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning