Nye Mercedes E-klasse:

Den store E-lekkasjen

Se den nye Mercedes E-klasse allerede før fabrikken har vist fram bilen.

Publisert Oppdatert

Mercedes' neste E-klasse vil ikke bli vist offisielt før på Detroit-messen nå til helgen, men allerede nå kan vi vise deg fabrikkens egne bilder av bilen.

Mercedes har nemlig vært en smule slepphendt med brosjyremateriellet på modellen. Det har resultert i at bildene nå sprer seg på nett.

Klikk Bil er til stede med journalist og fotograf på Detroit-messen, som så fort det er mulig vil gi deg alle detaljene, flere bilder og video av den nye Mercedes E-klasse. Følg med søndag!

Ut i fra bildene ser det ut til at den tradisjonelt sett lekre, men forholdsvis konservative modellen får en langt mer fremtidsrettet og eksklusiv design.

Bilen er 70 millimeter lengre enn dagens modell. Det vil forbedre den innvendige plassen, samtidig som den passive sikkerheten øker.

Innvendig er det ventet at bilen i høy grad vil være påvirket av S-klasse, og at potensielle kunder vil oppleve den som enda mer eksklusiv og luksuriøs enn tidligere. Kanskje den blir en skummel utfordrer til dagens S-klasse når den kommer i salg?

Les også:

På motorfronten vil ryktene ha det til at noen helt nyutviklede common rail-dieselmotorer kommer på plass, sammen med et godt utvalg av mindre, effektive bensinmotorer.

Men det er ingen grunn til frykt for deg som er glad i svære, momentsterke V8-ere heller, for både en E500 og ikke minst en E 63 AMG skal være med i planene. Sistnevnte har en motor vi i Klikk har stiftet bekjentskap med i flere Mercedes-modeller.

Les om den ville CL 63 AMG her.

Det kanskje mest spennende er en dieselhybrid som visstnok skal ha et utslipp på under 140 gram CO2 per kilometer, og et tilhørende hyggelig drivstofforbruk. Hybriden vil komme noe senere i modellens livssyklus, og en stasjonsvogn-utgave vil etter sigende dukke opp i 2010.

Se alle våre biltester her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning