Toyota Avensis:

Den nye folkebilen?

Blir flottere, sprekere og mer miljøvennlig.

Publisert Oppdatert

Dagens Toyota Avensis er kanskje ikke verdens mest spennende bil, men den byr på fin komfort og greie kjøreegenskaper, ålreit med plass og noen fine motorer. I tillegg har kvalitetsundersøkelser gang på gang vist at Avensis er en av de bilene som klarer seg aller best over tid.

Les våre Toyota-tester her

Storselger

Bilen har solgt enormt godt her i landet. Til og med juli måned var den landets sjette mest solgte bilmodell. I fjor var den Norges tredje mest solgte bilmodell, og i 2006 var den den fjerde mest solgte.

Avensis konkurrerer i et tøft segment, der biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Mazda 6 er gode alternativer. Les våre Passat-tester her:

Test av Ford Mondeo finner du her:

Nå nærmer neste generasjon av Avensis seg med stormskritt. Den skal presenteres på Paris-utstillingen, som arrangeres fra 4. til 19. oktober og som naturligvis blir grundig dekket her på Klikk.no.

Mer elegant, mer markant

Den nye Avensis får et mer elegant utseende enn dagens modell, og selv om vi foreløpig bare får se den bakfra, tyder mye på at den blir mer markant i formen enn slik vi kjenner Avensis.

Produsenten sier at den nye Avensis får en mer dynamisk karakter. Om dette bare gjelder utseendet, eller om de også hinter om morsommere kjøreegenskaper, vet vi ikke. Men vi håper.

SPENSTIG DESIGN: Nye Avensis får et mye spenstigere designutrykk enn dagens generasjon.

SPENSTIG DESIGN: Nye Avensis får et mye spenstigere designutrykk enn dagens generasjon. Foto: Foto: Arkiv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning