Delt glede

Publisert Oppdatert

For dere med to eller tre barn i baksetet, har vi også testet to modeller som leveres som et sett med to skjermer.

Jensen Media:Link 7002 har en hovedenhet med innebygd DVD-spiller. I tillegg følger det med en nummer to-skjerm som viser det samme bildet. Dette er den enkleste løsningen for duoskjermer. Kabelen mellom skjermene frakter både strøm, lydsignaler og videosignaler - smart. Dermed blir den også litt tykk og stiv, noe som kan være et hinder under oppmonteringen, men det er ikke verre enn at det går. Dessverre opplevde vi mer støy og interferens på nummer to-skjermen enn på hovedskjermen. Om dette skyldtes at strøm og signaler gikk gjennom samme kabel skal være usagt, men problemet var der hele tiden.

Hovedapparatet gir også strøm til "slaveskjermen" ved batteridrift, og det reduserer brukstiden betraktelig.

Men dette settets svakeste punkt er skjermene i seg selv. Med et for hardt bilde som gir for store kontraster, brenner detaljer raskt ut når de blir for lyse, og dette lot seg ikke justere bort.

NextBase SDV685 er et tilsvarende sett, men her har du to fullverdige separate spillere, som kan "leve" uavhengig av hverandre. Men de kan også spille sammen hvis man vil det.

Bare det å pakke opp settet fra NextBase, er en fryd. Det første du finner, er en reiseveske hvor alt er plassert pent oppi. Her har alt stæsj sin egen plass, så det er lett å sjekke at alt er med.

I og med at spilleren leveres med to komplette spillere, følger det også med dobbelt opp av alt annet: fjernkontroller, 12-voltskabler, 220-voltsladere og nakkeputefester. En kjekk tilleggsfunksjon på dette settet er at man kan sende lyden trådløst over FM-båndet, hvilket gjør at du kan kjøre filmlyden over stereoanlegget i bilen.

NextBase-spilleren er også overlegen når det gjelder kontrastnivå, lysstyrke og responstid. Å sammenlikne bildekvaliteten til disse to er fort gjort; en rask titt på hudtoner viser at NextBase'en er svært bra, mens Jensen-spilleren leverer grei bildekvalitet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning