Smartcam

Styr unna

Billig-alternativet i dashcam-klassen holder ikke mål.

NESTEN: SmartCam leverte greit nok helt til det ikke var mer plass på minnekortet. Da ble den upålitelig, og irriterende. FOTO: Terje Haugen

NESTEN: SmartCam leverte greit nok helt til det ikke var mer plass på minnekortet. Da ble den upålitelig, og irriterende. FOTO: Terje Haugen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Dette er testens absolutt rimeligste kandidat, uten at du direkte merker det på bildekvaliteten. Enheten festes bak speilet. Og der står den på godt og vond. Det er nemlig ikke helt godt å bli klok på om kamerat faktisk tar opp eller ikke, før du vipper ut den innebygde skjermen. I tillegg hadde kamerat en tendens til å fylle minnekortene fortere enn den klarte å slette unna, noe som ga distraherende feilmeldinger på skjermen.

Her får vi fra produsenten opplyst at vi trenger et raskere minnekort. Etter å ha testet med et litt raskere minnekort blir det litt bedre, men det rapporterer fortsatt om at minnekortet er fult.

Tekniske data Smartcam

  • Opptak: Full HD 1920x1080p, 1,3 mp Cmos-sensor, 120-graders vidvinkel H.264 AVI-format
  • Lagring: SD-kort, kompatibel opptil 32 gb (følger ikke med)
  • Annet: Innebygget mikrofon, LCD, 2,4 LTPS, «Photo Mode» i HD eller VGA, USB 2.0, internt batteri med 70 minutters levetid, «Motion Detection», «Night Vision», LED-lys, Micro USB, AV-ut.

Spesifikasjoner

Produsent SmartCam
Pris 999

Konklusjon

Er du på jakt etter et rimelig alternativ med dedikerte dashcam-funksjoner, som kan flyttes mellom ulike biler, kunne dette være et godt alternativ. Her er det ikke innebygget GPS eller WiFi, men bildekvaliteten er god nok om du kan leve med noen skavanker som at du må formatere brikka etter kort tid. Dette er også grunnen til strykkaraktere. For tiden blir ikke kameraet solgt her til lands, men om du finner den på nettet til "god pris" - styr unna, dette er rett og slett upålitelig.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning