Gran Turismo

Meget spesiell bil vant spillpris

Denne bilen har du neppe sett før.

Publisert Oppdatert

Er du opptatt av store felger, tuning og bilstyling er den årlige SEMA-messen i Las Vegas i november stedet å være. I utgangspunktet er dette en lukket messe for de som jobber i bilbransjen, men det er likevel flere som arrangerer turer og ordner med inngang.

En del av arrangementet er Gran Turismo Awards, bilspillets egen "Oscar-utdeling". GT Awards verdsetter bildesign og oppfinnsomhet, og deler ut priser i flere kategorier, pluss en Best in Show-pris.

I år var det Ford Mustang Mach Forty, signert Eckert's Rod & Custom Inc, som fikk best in show-prisen. Den blir dermed å se i et fremtidig Gran Turismo-spill. Den spesielle bilen vant også Hot Rod-kategorien.

Mach Forty er basert på en 1969-modell av den legendariske muskelbilen Ford Mustang Mach 1. Tak, dører, og dørrammer er hentet fra den. Resten av karosseriet er håndbanket av stål. Det skal ha tatt tre år å ferdigstille bilen.

Drivlinjen er fra en 2006-modell Ford GT40, og Mach Forty er utstyrt med en kompressormatet 5,4-liters V8-er som kan variere ytelsene fra 600 og opp til 850 hk. Hjuloppheng og dempingen er fra Chevrolet C6 Corvette.

Det var Gran Turismo-sjefen selv Kazunori Yamauchi som delte ut prisen. Foruten å være spilldesigner og toppboss i Polyphony Digital som lager Gran Turismo-spillene, er Yamauchi profesjonell racerbilsjåfør.

Han skal også være lideskapelig opptatt av Ford GT. Ikke rart han falt for Mach Forty.

Les også:

Her samles verdens sprøeste biler

Vi har prøvekjørt Ferrari F12 Berlinetta

Drømmebilene du kan ha råd til

Quiz: Hva kan du om amerikanske biler?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning