Bil for fremtiden:

- Citroën er smart for fremtiden

Petter Solberg velger en gammel bil for å investere i fremtiden.

Foto: FOTO: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Søndag tok Petter Solberg avgjørelsen om å kjøre en to år gammel Citroën Xsara i VM-runden på hjemmebane fra den 12. til den 15. februar.

Et overraskende bilvalg for mange, men Petter tror han har gjort noe smart.

- Bilen er bra, og har blant annet aktive differensialer, som er forbudt på de nyeste bilene. Det eneste jeg er litt usikker på er motoren, men jeg håper den er god nok til at jeg kan vinne Rally Norway, forklarer Petter til klikk.no.

Les også: Håper å kjøre vinnerbil

Petter Solberg testet både en Citroën Xsara WRC og en Ford Focus WRC i Sverige på lørdag, og valget falt altså på Citroën.

- Ford'en jeg kjørte var ganske ny, men jeg valgte Citroën også litt med tanke på fremtiden, sier Petter uten å ville utdype det nærmere.

Det er altså ingen tvil om at Petter Solberg også har prøvd å være litt taktisk med dette bilvalget.

Kanskje en Ford Focus hadde gjort han mer konkurransedyktig i den norske VM-runden, men at valget på Citroën kan gjøre at han blir vurdert som en av Citroëns fabrikksførere når Sébastien Loeb trolig gir seg etter denne sesongen.

Les også: - Her er bilen til Petter Solberg

Loeb og Solberg til Le Mans?

Sébastien Loeb vurderer en fremtidig karriere i sportsvognsracing, og skal denne sesongen ha et fullt testprogram med Le Mans-teamet til Peugeot i tillegg til å kjøre Rally-VM for Citroën.

Selve 24-timersløpet på Le Mans får imidlertid Loeb ikke kjørt ettersom det kolliderer med den greske VM-runden i rally.

Men Loeb har kjørt Le Mans tidligere (med en andreplass som beste resultat), og mange tror han kommer til å kjøre både Le Mans og andre sportsvognsløp i 2010.

Les også: - Rally Norway i fare?

24-timersløpet på Le Mans er også aktuelt for Petter Solberg, som ennå ikke vet hvor mange VM-runder i rally han skal kjøre dette året.

Solberg kan bli en av førerne til det franske Oreca-teamet, og skulle egentlig hatt sin første test med Le Mans-bilen på mandag.

-Testen regnet bort, men jeg skal kjøre tirsdag og onsdag, forklarer Petter.

Spennende pressekonferanse

CITROËN XSARA: Gigi Galli kjørte en Citroën Xsara i den norske VM-runden for to år siden. Petter Solberg håper bilen fortsatt er konkurransedyktig.

CITROËN XSARA: Gigi Galli kjørte en Citroën Xsara i den norske VM-runden for to år siden. Petter Solberg håper bilen fortsatt er konkurransedyktig. Foto: FOTO: Egil Nordlien

Det betyr at Petter Solberg ikke kommer på tirsdagens pressekonferanse i regi av Rally Norway.

På denne pressekonferansen skal det presenteres en "oppsiktsvekkende nyhet". I invitasjonen står det at det dreier seg om "et nytt norsk WRC-team som vil være fullt på høyde med de beste fabrikksteamene."

Les også: -Subaru kommer neppe tilbake

Ettersom Petter Solberg ikke skal være til stede, kan det dreie seg om Mads Østbergs team Adapata, men dette er strengt tatt ingen "oppsiktsvekkende nyhet" ettersom disse planene har vært kjent lenge.

Men kanskje Adapta har fått på plass en andrefører til den norske VM-runden?

Tidligere har det vært spekulert i Anders Grøndal, men før jul ble det klart at han ikke klarte å skaffe det nødvendige budsjettet.

Men det kan det ha blitt en forandring på nå, hvis det ikke er noe helt annet og en virkelig oppsiktsvekkende nyhet som presenteres tirsdag?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning