Cannondale Kinneto Rigid

Beste kjøp i testen!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Beste kjøp!

+ Lavest vekt i testen

+ God sykle også uten motorhjelp

+ Raske dekk

- Rykk og napp rundt motorkutt

- Kan bli hard over kanter pga. manglende demping

Av en eller annen grunn er Canondale Kinetto markant billigere enn sammenlignbare sykler i testen. Det er også den klart beste av de "rimelige" syklene.

Bortsett fra rykk og napp-irritasjonen som gjelder alle syklene med Shimano Steps-motor, er det mest positivt å si om denne. Den er sporty, letthåndterlig og en av de få syklene i testen som er helt OK å sykle også uten motorhjelp.

Du kan bytte til vanlig dempergaffel for samme pris, om du ønsker det i stedet for den stive venstregaffelen.

Motoropplevelse/assistanse

Nykking ved motorkutt i High-innstillingen, som med de andre Shimano Steps-syklene. Dette er mindre fremtredende ved Normal-modus. Ellers er skyvet omtrent som Bosch Active. Motoren lager en del lyd.

Teknisk design

Stealth-aktig design som gjør batteriklumpen litt mindre synlig, kult med lefty-gaffel (som sparer vekt?). Tight og fin, gir inntrykk av kvalitet. Minner mest om DBS av de andre i testen. Lefty-gaffelen er tøff, men gjør standardskjermer umulig. Du kan bytte til vanlig dempegaffel om ønskelig. God vektfordeling.

Komfort og manøvrering

Smidig og letthåndterlig. God balanse med krankmotor og batteri i ramma. Passer til både by og litt lengre pendling. Kvikk og responsiv, bredt styre, full kontroll. Veldig god å manøvrere. Selv uten motor er det helt OK å sykle oppoverbakke.

Brukervennlighet

Naken sykkel, kun støtte, men skjermer kan kjøpes og monteres lett, sies det. Lefty-gaffel mangler demping - den blir hard over kanter og skrukkete asfalt. Testens letteste sykkel! Lefty-gaffel vanskeliggjør montering av standard framskjerm. Samtidig gir denne gaffelen litt lavere vekt. Fint display, enkelt å bruke. Mangler endel utstyr.

Verdi for pengene

Beste kjøp uten tvil! Sammenlignet med de andre syklene i denne prisklassen er dette gjennomført kvalitet.

Bremser og gir

Gode bremser, giret fungerer greit, og har utvekslinger som bør holde for de fleste. Savner litt mer å gå på når farten blir høy, særlig siden dette er en sykkel som er grei å sykle uten motor. Giret funker klanker ganske høyt av og til.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 17990
Vekt (kg) 19
Motor - plassering, type Shimano Steps krankmontert motor
Assistansenivåer Off-Eco-Normal-High
Dreiemoment og rekkevidde Nominell kraft 250 Watt, Max. dreiemoment 50 Nm. Rekkevidde Eco:125km Normal:85km High:60km
Batteri 418 Wh-kapasitet (36 V, 11,6 Ah)
Gir Shimano Deore
Bremser Shimano M355 Hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel Kinneto Men, Optimized Alloy, Herre: 44-52-60cm, Dame:42-47-53cm, Gaffel Herre rigid: Cannondale Lefty Rigid. Herre og Dame susp: SR Suntour NRX
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Leveres uten skjermer, lys og lås. Standard bakskjermfester for alle typer bakskjermer (SKS X-Tra Dry XL 26-29 bakskjerm 149 kr), SKS Mud-X forskjerm (59 kr) for rammerør foran for Rigid modellen. Vanlig forskjerm for Suspension modellene.
Forhandlere Cannondale forhandlere, se www.cannondale.com

Konklusjon

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning