Dekra sin årlige kvalitetsrapport er et utrolig godt verktøy for bruktbilkjøperen. Statistikk fra rundt 15 millioner kontrollerte biler (tysk EU-godkjenning) gir ekstremt godt grunnlag for å mene noe om bruktbilenes kvalitet. 2016-rapporten (data tilbake til 2011) ble nylig publisert, og vi har tatt et dypdykk i tallene.

Vi har også tatt et dykk i registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken og hentet frem salgstall for 2011. Over 20 prosent av nybilsalget i 2011 var nettopp SUV/crossover, noe som gjorde biltypen til Norges tredje mest populære det året.

I registreringsstatistikken har vi hentet frem de ti mest solgte SUV-ene i 2011. Vi har deretter søkt disse opp i statistikken til Dekra, samt hentet frem tester av de aktuelle bilmodellene i vårt testarkiv.  

I tillegg til tester har vi også omfattende langtester av enkelte bilmodeller. Vi har også utfyllende bruktbiltester for mange av de aktuelle modellene.

Summen av dette er en oversikt over brukt-SUV-ene med best egenskaper og best kvalitet, med godt utvalg på bruktmarkedet. Med andre ord; er du på jakt etter brukt SUV, burde du lese videre.

I listen under finner du de ti mest solgte SUV-ene fra 2011. Klikk på modellnavnet for å lese test, langtest og/eller bruktbiltest, samt en kort vurdering fra årets Dekra-rapport. 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!