Brukt SUV under 200 000 kroner

Billige, brukte SUV-er

Her er fire SUV-er du bør kikke nærmere på.

TOYOTA RAV4: Dette er en av bilene du burde kikke nærmere på hvis du er på jakt etter en brukt SUV.

TOYOTA RAV4: Dette er en av bilene du burde kikke nærmere på hvis du er på jakt etter en brukt SUV. Foto: Terje Bjørnsen

Publisert Oppdatert

I noen år nå har SUV-er vært populære, og det er det flere grunner til. Den høye bakkeklaringen kombinert med firehjulsdrift, gjør at framkommeligheten som regel er god. I tillegg setter mange pris på oversikten man får ved å sitte litt høyere enn i en stasjonsvogn.

Populariteten til denne klassen har tatt helt av, og utvalget i dag er mye større enn tidligere. Denne gangen har vi med fire kompakt- SUV-er som vi mener er gode valg. En "folke-SUV" koster rundt 350.000 kroner ny, og derfor har vi lagt grensen ved 200.000 kroner. Bilene er nyere enn 2001.

Vi har lagt vekt på hvordan vi opplevde bilen da den var ny, hvor fornøyde kundene har vært med bilene, samt hvor mange og hvor alvorlige feil de har hatt. Disse dataene er hentet inn fra tyske ADAC og de britiske forbrukernettstedene "Honest John" og "What car?".

Selv om vi anbefaler disse bilene på generelt grunnlag, og gir deg oversikten over de kjente feilene, må du gå over bilen nøye. Alle modeller har sine "mandagsbiler", og oppfølging er et annet kritisk punkt. Det er som oftest bedre å velge en bil som har gått lenger, men som har blitt godt holdt, og fått alle servicer den skal ha.

Det viktigste du kan gjøre er å gå over bilen, gjerne med en bilkyndig venn til stede. Det gjør at du kan oppdage feil og slitasje som kunne kostet deg tusenlapper.

Fire biler- forskjellige grunner

Vi har tatt med fire forskjellige SUVer i denne runden. Tre japanske, og en amerikansk. Du kan lese mer om hver enkelt bil i artiklene under.

Toyota RAV4

Dette er selve folke-SUV-en. Den er både driftssikker, lettkjørt og forholdsvis sportslig.

Det finnes i skrivende stund 109 andregenerasjons Rav4 til salgs for under 200 000 på Finn.no. De aller fleste med 2-liters bensinmotor. Du kan få en som har gått forholdsvis langt til rett over 100 000 kroner. For 200 000 får du en bil som har gått langt under 100 000 kilometer, samt flere biler som er velutstyrte. Dieselen starter rundt 150 000 kroner, og for 200 tusenlapper kan du være heldig å finne en med levelig kilometerstand og en del utstyr.

Les hele vurderingen av bilen her

Honda CR-V

CR-V er en del større enn de to hovedkonkurrentene RAV4 og Forester. Den har også den kalrt beste dieselmotoren fra sin tidsperiode.

Toyota RAV 4 2002

Toyota RAV 4 2002

Det er en hel del CR-V-er til salgs. Den andre generasjonen starter rundt 150 000 kroner. Da får du en bil med lite utstyr og høy kilometerstand. Jo nærmere du kommer 200 000-kronersgrensa, jo kortere har bilene gått. Det er fullt mulig å få fatt i en CR-V med under 100 000 kilometer på telleren for under 200 tusenlapper. De fleste bilene har manuelt gir, men det finnes også noen med CVT-girkasse.

Les hele vurderingen av bilen her

Subaru Forester

Skuddsikker kvalitet og et flott firehjulsdriftsystem er to av de tingene som taler for Subaru Forester.

Det er mange biler på bruktmarkedet, og du kan velge mellom manuell og automat.

Foto: Terje Bjørnsen

Du får en 2005-modell uten turbo for rett under 200 000 kroner. Hvis du vil ha turbomotoren, må du være heldig for å finne en av andre generasjon. Velger du derimot første generasjon, kan du få en turbomodell med grei kilometerstand for ned mot 150 000 kroner.

Les hele vurderingen av bilen her

Jeep Grand Cherokee

Her gjelder det å være forsiktig. Grunnen til at denne bilen er tatt med i oversikten, er prisen. Dette er mye bil for pengene, og du får en gigantisk SUV med gode terrengegenskaper - til samme pris som de mindre SUV-ene.

Det er mest varebiler som er til salgs, men for rett over 200 000 kroner får du en femseter med enten 3,1-liters diesel eller 4,7-liters bensinmotor. Det finnes også eksemplarer under 200 000, men disse har som oftest gått langt. De fleste bilene har en del utstyr, og flere reklamerer med komplett servicehefte.

Hvis du klarer deg med to seter, kan du ta en titt på varebilene. Disse er en smule billigere, og kilometerstanden er også litt lavere enn på de billige personbilene.

Les hele vurderingen av bilen her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning