De siste årene har kompaktbilene stått for nærmere 35 prosent av nybilsalget her til lands. Det er mer enn noe annet segment, og det er egentlig ikke så rart. Mange av de nyere kompaktbilene byr på samme komfort og kjøreglede som bilene i klassen over, men de har en lavere pris. Plassen er et av ankepunktene, men for de fleste så holder en kompaktbil i det daglige.

Kvalitetsvurderingene i guidene under er tatt på bakgrunn av kilder som Svensk Bilprovning, tyske ADAC og Dekra samt britiske What Car. Det gir et godt bilde av hvordan kvaliteten på den enkelte modell er, og de sier også mye om hva som er vanlige feil ved en modell.

Alle bilene har gjennomgående god kvalitet og lite feil i alle undersøkelsene. Alle bilene har noen modellrelaterte feil, men det er ikke noe som bør avskrekke en kjøper. Som alltid gjelder det imidlertid å sjekke bilen grundig. Godt vedlikehold er nøkkelen til et problemfritt bilhold, og kilometerstanden er ikke nødvendigvis avgjørende for hvor slitt en bil er.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!