Denne gangen har vi valgt å ta en nærmere kikk på biler i den såkalte Golf-klassen. Alle de fire modellene du kan se her, er nyere enn 2001 og koster mindre enn 200 000 på bruktmarkedet.

For et par uker siden så vi nærmere på brukte stasjonsvogner, og kom frem til tre modeller som vi kunne anbefale videre. Ved hjelp av flere forskjellige feilstatistikker, kundetilfredshetsundersøkelser og våre biltesteres mangeårige kompetanse, har vi denne gangen plukket ut biler i Golf-klassen.

Dette er en av de mest populære bilklassene i Norge, og det betyr at det er mange forskjellige modeller å velge mellom på bruktmarkedet.

Vi valgte ut biler som kostet under 200.000 kroner, og i den prisklassen finner du alt fra Alfa Romeo og Renault til de mer opplagte alternativene fra Volkswagen og Ford.

Brukererfaringer

Vi har lagt vekt på hvordan vi opplevde bilen da den var ny, hvor fornøyde kundene har vært med bilene, samt hvor mange og hvor alvorlige feil de har hatt. Disse statistikkene er hentet inn fra tyske ADAC og de britiske forbrukernettstedene "Honest John" og "What car?".

Selv om vi anbefaler disse bilene på generelt grunnlag, og gir deg oversikten over de kjente feilene, kan du ikke droppe å gå over bilen nøye.

Alle modeller har sine "mandagsbiler", og oppfølging er et kritisk punkt når du leter etter bruktbil. Det er som oftest bedre å velge en bil som har gått lenger, men som også har blitt holdt godt og fått alle servicer den skal ha.

Det viktigste du kan gjøre er å gå over bilen - gjerne med en bilkyndig venn til stede. Det gjør at du kan oppdage feil og slitasje som fort kan koste deg mange tusenlapper på et senere tidspunkt. Lykke til!

Se våre tips til bruktbilkjøp her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!