Unike Scott Wade

Bilrute-kunst

Selv et tørt og tykt støvlag på ei bilrute kan transformeres til noe vakkert.

Publisert Oppdatert

De fleste av oss har sikkert tegnet et hjerte eller skrevet "vask meg" på ruta til en nedstøvet bil. Texaneren Scott Wade - illustratør og grafisk designer - tar den litt lenger. Han har skapt seg et navn og et levebrød av å kreere kunstverk, med utgangspunkt i et tykt lag støv på bilruter.

Wades far var en dyktig amatør-animatør, og tegne-genet har gått videre til sønnen, som har skriblet på støvete biler så lenge han kan huske. Men det er først etter 2003 at Scott Wade har satset seriøst på dette som en egen kunstform.

Wade bruker alt fra noen minutter til fire timer på å lage en tegning i støv. Han har en forkjærlighet for å kopiere gamle mestere, men gjør ellers alt mulig - også på oppdrag fra magasiner og bilforhandlere, eller for den saks skyld fra brudepar som vil ha sine portretter i bakruta på brudebilen.

Normalt bruker en bil i et tørt og støvete miljø cirka en uke på å få det riktige underlaget for en Wade-tegning. Dagsgammelt støv sitter ikke godt nok fast! Siden Wade demonstrerer sine kunster under en del show og utstillinger, har han kreert en metode for å støvlegge en bil på ti minutter.

Den som velger å la Wade få utfolde seg på bilrutene sine, får jo ellers et problem. Før eller siden må jo bilen vaskes! Og hva med regnvær? Litt duskregn kan gi tegningene en lekker patina, men et bergensk skybrudd knekker nok kunsten på null komma svisj. I støvete Notting Country i Texas, der Wade bor, er det sikkert mulig å kjøre noen dager uten å måtte sette bilen i garasjen.

Du finner flere av Scott Wades kreasjoner på nettsiden www.dirtycarart.com.

Les også:

Kjøp kunsten på nett

By med bare gamle folk

Obamas bil kan bli din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning