Mio Moov 200 Europa:

Billig, men travel bilnavigasjon

Mio Moov 200 er en kompakt og rimelig navigatør. Men anslått ankomsttid er for de altfor fartsglade!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel betjening

+ Hyggelig pris

+ Gratis kartoppdatering (på visse premisser)

- Optimistisk tidsplanlegging

- En del merkelige rutevalg

Skal du ha en liten og rimelig navigator i bilen, kan Mio Moov 200 være et aktuelt alternativ. Den kommer med 3,5-tommers berøringsfølsom skjerm, informasjon om fotobokser og Mio More desktop programvare for PC.

24 700 points of interest

Kartdekningen er det Tele Atlas som står for, og i Mio Moov 200 Europa er det innebygd kart for hele Vest-Europa. I Norge inneholder kartdatabasen snaut 24 700 POI, eller points of interest på godt norsk.

For Moov-produkter som er kjøpt mellom 1. Oktober 2008 og 31. Januar 2009, får du en gratis kartoppdatering i løpet av 2009.

Sjekk www.mio.com for detaljer.

Ett trykk til det viktigste

De kompakte målene gjør Mio Moov 200 lett å transportere, eller å gjemme bort når bilen er parkert. Utfordringen er den lille skjermen, der mye informasjon skal vises på begrenset plass. Det klarer Mio relativt bra, takket være ganske fornuftig skjermoppsett, der de viktigste funksjonene er lett tilgjengelig. Ett trykk gir deg tilgang til ruteplanlegging, stoppe navigasjon, zoom eller en stripe med nyttig navigasjonsinformasjon.

Les også:

En enkel og rimelig enhet som Mio Moov 200 vil for de fleste fungere som en ren veiviser. Dermed vil kartvisning, retningsinformasjon og rutepresisjon være blant de viktigste kriteriene. Vi synes Mio'en er relativt flink til å plukke ut gode rutevalg, selv om det av og til blir noen rare instruksjoner.

Ikke redd for fartsbøter

Også på veiledningssiden fungerer den bra, og gir en fin kombinasjon av stemmeinstruksjoner og visuell veiledning som svært sjelden skaper tvil om hvor du skal.

Der hvor det svikter i stor stil, er på beregning av ankomsttid. Mio Moov 200 legger opp til et tempo som man ikke bør holde hvis man er redd for fartsbøter. På veistrekninger med mest 60-, 70- og 80-soner opplevde vi at Moov la opp til en ankomsttid som ga en snittfart på snaut 100 km/t.

Nå er ikke dette noe avgjørende moment, men det burde være enkelt å rette opp i. For Mio Moov 200 er ellers en rimelig navigatør som gjør en real jobb.

Prisen er rundt 1200 kroner, inkludert gratis kartoppdatering i 2009.

Les også:

Spesifikasjoner

Produsent Mio
Pris 1200

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning