Drivstoffbesparende ferieturer:

Bilferie på lite bensin

Bilferie behøver ikke å bety mange liter dyrt drivstoff. Få reisetipsene her!

Publisert

Drivstoff er dyrt om dagen. Men det er jo noe helt spesielt med en bilferie; friheten, det å kunne kjøre hvor en vil, når en vil, og stoppe når en vil, gjør at svært mange bruker bilen på ferietur.

Se alle våre biltester her

Men du behøver ikke å kjøre langt av gårde og bruke masse penger på drivstiff for å få den gode bilferie-følelsen. Det er jo drøssevis av spennende steder rett i nærheten, uansett hvor du bor!

Her får du noen bilferietips som ikke tømmer tanken din, men som likevel gir deg og familien en flott opplevelse:

Hotelltur

Har du noen sinne bodd på det lokale hotellet, eller hotellet i nabobygda? I stedet for å kjøpe dyre flybilletter, kan du ta med familien til et nærliggende hotell. Så kan du heller bruke pengene du sparte på å reise kort gå til ekstra hotellnetter, god mat og godt drikke.

Historisk tur

Stikk innom ditt lokale turistkontor, sjekk NAF-boka og Internett, og legg opp en kjørerunde som går innom kulturskattene og de historiske stedene i nærområdet. Fyll opp bilen med lunsjpakker, kaffekanne og piknikteppe, og dra på en skikkelig oppdagelsesferd.

På museum

Det er helt sikkert et museum i nærheten av der du bor. Men har du vært der før, for å oppleve det samme som alle turistene så gjerne vil reise langt for å oppleve? Sett av noen timer, og lek skikkelig museumsturist! Ta med barna også - du kan bli overrasket over de nye sidene de plutselig viser¿

Det er veldig mange interessante museer rundt omkring. Også i nabolaget ditt.

Det er veldig mange interessante museer rundt omkring. Også i nabolaget ditt.

Nyt naturen

Landet vårt er så vakkert at folk reiser enorme avstander og bruker enormt med penger for å komme hit. Men setter du egentlig pris på alt det vakre? Dra til en park, liten eller stor, bypark eller nasjonalpark. Alt fra en enkel piknik til en lengre gåtur over flere dager, med familie og full oppakning, gir garantert mange gode minner.

Ny restaurant

Det kan virke litt råflott å spise på en restaurant når huset ditt og kjøkkenet ditt bare er noen minutter unna. Men kall restaurantbesøket en ferietur, så kan du bruke alle pengene du har spart på å ikke fly til utlandet på deilig mat i stedet. Test et helt nytt sted, velg en matrett du ellers aldri ville valgt, og nyt opplevelsen!

På camping

Ferie føles ikke helt som ferie når man våkner opp i den samme senga som en alltid gjør. Ta med ungene på campingtur, der du lærer bort alle triksene rundt telt og bål, fisking og mygg. Eller gjør det enda enklere: sett opp teltet i hagen, fyll det med madrasser, dyner og puter, fyr opp en engangsgrill, og prøv å gjenfortelle noen av spøkelseshistoriene du ble skremt av den gangen du var liten og skulle overnatte i telt¿

God tur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning