Berulfsen blogger om vårtegn

Torkjell Berulfsen har ikke bare en forkjærlighet for foredlet fluidum. Han har også sans for bilismens gleder. Del hans humoristiske betraktninger i Berulfsens egen klikk.no-blogg.

Torkjell Berulfsen

Torkjell Berulfsen Foto: Nordlien, Egil

Publisert Oppdatert

Ordekvilibristen Torkjell Berulfsen er kjent fra en rekke TV- og radioprogrammer på NRK. Reiseradioen, Nitimen, Edle dråper, Borgulfsen, Berulfsens pengebinge, Berulfsens fargerike - suksessene er mange.

Ikke alle er klar over at den språkfrodige kjendisen også er en ihuga bilentusiast. Rettelse - ihuga kabrioletentusiast. For det skal helst være takløst, når Torkjell Berulfsen frekventerer våre og andres veier. Og det skal helst være Audi. Dermed kan vi trekke den slutning at det også helst skal være sommer. Eller i hvert fall vår. Noe som er tema for Berulfsens første blogg på klikk.no.

Senere vil Berulfsen komme inn på andre temaer i sin blogg, som delvis også vil bli å finne igjen i Vi Menn Bil. Det skal blant annet handle om hans frustrasjoner når det gjelder datamaskinenens inntog i stadig mer kompliserte biler, om bilens utvikling og om norske veier. Vi lover dere underholdende lesning!

Berulfsens egen bilkarriere startet med en VW Boble 1300 innkjøpt fra "en kompis som bedrev bilpleie med kirurgisk presisjon", som han sier det. Høres ut som et godt kjøp! Siden har det gått i produkter fra Wolfsburg, og - i moderne tid - Ingolstadt. Det er en god del år siden han kom på Audi kabriolet-kroken, men det virker som om han sitter godt fast der, uansett hvilke sprell han foretar seg bak rattet.

- Det fungerer. Riktignok kaller jeg kabrioleter høysanger til livets galskap, men hos Audi er galskapen godt skjult. Husk at disse bilene er utviklet av menn som ikke har smilt siden de lå på stellebordet.

Les Torkjell Berulfsens blogg her

Torkjell Berulfsen betrakter bilismen gjennom sin blogg på klikk.no.

Torkjell Berulfsen betrakter bilismen gjennom sin blogg på klikk.no. Foto: Nordlien, Egil

Hvor er våren?

Torkjell Berulfsen er levende opptatt av bilen i et samfunns- og samferdselsmessig perspektiv. Han hadde en mormor som opplevde brødrene Wrights første flyvning og månelandingen. Kunsten å forflytte seg har endret seg dramatisk. Og samfunnet med det.

- Folk som Henry Ford og Hitler, som jo sto bak satsingen på Folkevogna, sørget for at vi fikk en generasjon som visste mer om tenningsrekkefølge enn om klitoris. Bilen ble allemannseie, rev ned eksisterende samfunnsstrukturer og ga oss en enorm frihet.

Berulfsen liker å ha taket på så lenge gradestokken ligger under 12.

- Også før den tiden bør jeg oppildnes av Vårherre, i form av sol.

I disse dager venter han utålmodig på vårtegnene som signaliserer at tiden nærmer seg. Tiden for luft i lungene og fluer i tenna. Som Torkjell Berulfsen skriver i sin blogg: "Utover appelsinskall til fjells, grus i byene og folk som kaster krykkene etter lårhalsbruddet i januar, så må det være et mer forenende vårtegn."

Hva det kan være, får du vite i bloggen. Les den!

Les også:

Petter blogger på klikk.no

Test av VW EOS 2,0 FSI

Test av BMW M6 Cabriolet

Test av Audi A3 1,9 TDI Cabriolet

Test av Ford Focus CC 2,0 TDCI

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning