DeltaWing

Batman? Nei, bilsport

Amerikanernes svar på Formel 1 - IndyCar - jakter på en ny biltype. DeltaWing er et revolusjonært, spennende og seriøst forslag.

Publisert Oppdatert

Amerikanernes svar på Formel 1 - IndyCar - ønsker å fornye seg. Det innebærer også en helt ny type racerbiler. Flere forslag har kommet, men det mest oppsiktsvekkende så langt ble presentert under Chicago Motor Show nylig.

Konsept-raceren DeltaWing har et design som minner mer om jagerfly enn om racerbiler, men kan samtidig være akkurat det IndyCar trenger nå. Ikke bare får den Nascar-bilene til å se ut som fortidslevninger - den er også langt mer spiselig for miljøet.

Foto: Photographer: WILLIAM J.RAY

Produsenten DeltaWing LLC hevder at denne racerbilen fokuserer på kostnader, yteevne, sikkerhet og ikke minst nytenkning. Den skal visstnok være i stand til å kjøre runder i opp mot 370 km/t, med halvparten av effekten og forbruket til dagens IndyCar-biler.

"Denne prototypen tar formelbilracing til et nytt nivå, både hva ingeniørteknikk og publikum gjelder", hevdet Delta Wing-sjef Dan Partel under lanseringen.

Det ble også lagt stor vekt på at fremtidens racing må være langt mer miljøvennligere enn dagens, og at DeltaWing i så henseende er et stort skritt i riktig retning.

I august skal DeltaWing begynne å teste prototyper av sin nyskapende racerbil. Så får vi se hva som står klar på banen når IndyCar i ny ham er klar for sesongen 2012.

Foto: Photographer: WILLIAM J.RAY

Allerede nå kan du imidlertid oppleve DeltaWing på bane - i en simulator!

Les også:

Slått av "Mr. Bean"

Anders Krohn - første nordmann i IndyCar?

Sterk superbåt

Test av Colin McRae Dirt 2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning