Volvo S60 Concept i Detroit

Barsk Volvo S60

Volvo S60 presenteres nå i konseptutgave i Detroit. Og den er en lekker bil.

Publisert Oppdatert

Den coupéaktige S60 er en tøff bil å se på, og Volvo lover at den skal være underholdende å kjøre. Samtidig skal den være en svært sikker bil, både å kjøre og å kollidere i. Størrelsen har tidligere gjort at S60 ikke helt har truffet det norske markedet, men nå rapporterer våre svenske kollegaer hos Teknikens Värld (www.teknikensvarld.se) at også en stasjonsvognutgave er på vei. Denne skal hete V60.

Du kunne lese vår forhåndsomtale av konseptet her.

Se også:

Siden denne S60-en foreløpig bare er et konsept, kan vi nok dessverre regne med at linjene blir noe nedtonet før bilen kommer i produksjon. Men Volvo lover at mye av det vi ser faktisk kommer neste år.

Oppgradert sensorsystem

Volvo satser mye på sikkerhet, og S60 Concept er intet unntak. Blant annet er sensorsystemet foran oppgradert, og har fått en spesiell funksjon for å gjenkjenne myke trafikanter i tillegg til biler. Sensorene sjekker hele tiden om det er hindringer i veien, og dersom en fotgjenger plutselig skulle dukke opp, og føreren ikke bremser, bremser bilen automatisk med full kraft.

119 g CO2/km

Hvilke motorer bilen skal bestykkes med når den kommer på markedet neste år, sies det lite om. Men vi regner med at det kommer både avgiftsvennlige fornuftsmodeller og sprekere varianter. Konseptbilen som vises her har for øvrig en nyutviklet bensinmotor med 1,6-liters slagvolum og turbolading, som yter 160 hk samtidig som forbruket er så lavt at bilen bare slipper ut 119 gram CO2 per kilometer.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning